Plenari de maig

Ahir va tenir lloc un plenari estrany, molt marcat per qüestions de Barcelona i amb menys presència de temes específicament graciencs, tot i que hi havia molta política a discutir.

Altre cop, però, un plenari llarg, dens, on alguns portaveus van forçar l’acord de la junta de portaveus. Possiblement tots plegats potser fem com el dia de les eleccions on tothom ha guanyat. I segurament pot ser vist així, segons les expectatives que hom tingui.

Possiblement també l’equip de govern pren la dita “qui plenari passa, mandat empeny”, on el plenari sembla un pic a passar i ja està. No haver rebut gaire i a seguir fent el mateix. Determinades escenificacions deuen ser necessàries però poc productives. Segurament el fet de saber que hi ha poca gent que està escoltant tampoc ajuda. Hi haurem de continuar rumiant.

Cal que reflexionem tots plegats sobre determinats sentits:

Comissions: són el punt principal de l’acció de govern? Hi ha altres maneres de treballar les polítiques? Si aboquem els esforços sobre les comissions, ho estem fent en el fons sobre persones que no prenen les decisions, sinó que només les transmeten.

Informes de consellers i conselleres: era un bon moment per a debatre sobre polítiques i donar sentit a la feina dels decisions. Però el govern, lluny de triar temes que podien haver estat profitosos (Crisi, Mobilitat, Accessibilitat, Festa Major, Pla d’Equipaments, Pi i Margall, Plans Educatius d’Entorn, Espai Públic), van decidir aquest primer cop triar temes neutres, per no generar debat i opinions contràries. Això els va aigualir.

Declaracions institucionals: són una forma de buscar consensos, s’aproven amb el suport de tots els grups, o al menys quatre. Mentre nosaltres en vam proposar un com a desgreuge cap a la gent del CEIP del carrer Bailén, perquè tinguin il•lusió, s’impliquin tot triant el nom i altres mesures de suport, la resta de grups va optar per qüestions més allunyades del dia a dia gracienc. No és criticable, però hauríem de trobar algun mecanisme d’equilibri.

D’altra banda, hi havia la novetat de nous consellers i dimissions d’antics, l’Alícia i l’Alberto. Circumstàncies diferents, evidentment. Cal agrair als consellers i conselleres la feina que fan encara que no se’n surtin, vaig dir, i ho crec. L’esforç per fer quelcom per la ciutadania ja és quelcom més que quedar-se a casa. Ara bé, un conseller ha de tenir un plus de compromís per la feina que fan.

Hi haurà consellers que no saben expressar-se en públic, n’hi haurà que no treballen tot i que puguin dissimular-ho o no, n’hi haurà que es pensen que estan fent mítings i no plenaris, n’hi haurà que només ho entenen com un peatge per a ser quelcom més, però són consellers i conselleres que no es queden a casa un dia entre setmana per a fer alguna cosa per als altres.

Durant el plenari vam dir, i ens preocupa, que temes importants del PAD estan aturats, i són dels importants, del que van fer que hi donéssim suport. I vam avisar que ens comencem a sentir menys corresponsables si no s’inicien ja.

Es fan coses, és evident. Dos mesos donen per molt, però trobem a faltar una planificació més metòdica i sobretot una idea global de sentit de per què algunes accions es fan.

Bé, continuarem donant voltes. Finalment, us descric algunes dels temes que vam tractar des d’Esquerra. Crec que vam donar el to de ser crítics amb el que no es fa bé, proposar temes que es podrien fer i sobretot, un tacte a l’hora de dir les coses. Per trobar consensos, cal cercar-los.

Esquerra Gràcia fa que s’augmenti la dotació destinada a beques per a colònies i casals d’estiu per a famílies en situació d’atur.

Atesa l’actual situació de crisi, per tal d’evitar que nens i nenes de Gràcia es puguin quedar sense fer colònies i activitats d’estiu, a proposta d’Esquerra, el plenari va aprovar per unanimitat augmentar el pressupost per a beques. És una proposta destinada a pal•liar els efectes de la crisi.

Esquerra Gràcia promou una declaració institucional de suport i il•lusió al nou CEIP del carrer Bailén

A proposta d’Esquerra Gràcia i per unanimitat, fou aprovada una declaració de suport i implicació amb el nou CEIP del carrer Bailén. Aquesta, que inclou qüestions com la de donar suport a la tria del nom que faci el Consell Escolar, esdevé un desgreuge davant de la gestió inicial del nou equipament i una aposta clara i decidida per l’Escola Pública.

Esquerra Gràcia pregunta per la reforma de la Plaça del Sol

Atesa la importància de la Plaça del Sol, vam preguntar quan s’engegaria el procés de reforma anunciat ara fa dos anys. A la vegada, ens vam posar a disposició de l’equip de govern per tal de fer-ho amb consens i que no es repeteixin els errors comesos pel que fa a la Plaça de la Sedeta

Esquerra Gràcia critica el retard en el treball per a la millora de la mobilitat als barris de Vallcarca-Penitents

Davant d’un prec presentat el 2007, Esquerra va demanar al Regidor que desencallés un tema davant del qual s’havia compromés i que no s’ha fet res.

Altres propostes i qüestions que Esquerra Gràcia va fer palès:

– Proposar que es faci una comissió específica sobre la crisi en el marc del Consell del Comerç per tal de conèixer i avaluar l’impacte actual sobre el petit comerç a la vegada que demana potenciar el valor afegit i diferenciat de la marca “Gràcia”, tema que el Conseller de Comerç Vinyals va entomar.

– Criticar l’endarreriment del concurs d’idees de la Violeta que es va anunciar el Desembre.

– Denunciar la situació actual del Transport Públic, sobretot el que comunica amb els barris Nord, com el 24 i el 92, entre d’altres.

– Demanar que el Pla de Mobilitat s’expliqui més abastament i es continuïn treballant les illes de vianants.

– A mig mandat, hi ha temes importants del PAD (Avinguda Pi i Margall, PEMPRI de la Vila, Pla d’Equipaments, etc.) que no s’han començat a treballar i que si no es comença aviat no s’hi arribarà a temps.



Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines