Recomanacions estiuenques de lectura

Faré unes recomanacions volgudament heterogènies de llibres que m’he llegit darrerament i que recomano. Els que no recomano ja són a la lleixa dels oblits.

Emulsions de ferro

La gran descoberta i recomanació. Ambientada a la Gràcia de la transició, pels graciencs és un regal a una forma de ser de Gràcia, la gitana i la dels artistes. En Sebastià Jovani ens regala protagonistes coneguts i espais actuals en un passat inventat, amb gent com en Nubla i en Comelade que apareixen, igual que el Resolis.

Millennium

Evidentment, per a qui no els hagi llegit, l’estiu és una bona època per encarar la trilogia. Bona capacitat d’enganxar, tot i el manit recurs conspiracionista de la SAPO. Fàcils de llegir. El tercer millora el ritme baix del segon.

El Pintor d’Ombres

Novel•la històrica d’intriga i assassinats que inclou a Picasso i la Barcelona canalla de finals del segle XIX. Com sempre, les novel•les històriques que passen al nostre país tenen un regust de proximitat difícils de tenir en altres ambientacions. Ràpid de llegir.

La solitud dels nombres primers

Estranya novel•la magistralment escrita que mai no triaries pel títol. Pensa i fa pensar, i això és sovint l’important d’una novel•la, on les complexitats del dia a dia i les relacions difícils fan la vida sovint més crua però més viva.

La trampa

La nova novel•la de Grisham, un clàssic entre els enganxats a aquest autor, entre els quals em compto. Hi ha la versió catalana, compte, que sovint no apareix a les lleixes de les llibreries. Advocats, poders fàctics i la dificultat de viure en una societat com la nord-americana on els peixos grans continuen fent-se tiberis de peixets petits.

L’ascensor. L’arribada al poder dels altres catalans

Escrita per els autors del 23-F a Catalunya o bé L’oasi català, ara parlen de persones provinents dels altres catalans que a poc a poc han emprat un dels valors de la societat catalana, l’ascensor social. Un llibre que fa pensar en els nous models de societat que tenim i tindrem.

La vostra sang

Novel•la històrica ambientada en l’època de la construcció de la Catalunya Vella i Guifré el Pilós, ben escrita i documentada.

Llegits aquests, escoltaré recomanacions de llibres, tot i que ja m’han vingut, i formen part dels objectius estiuencs, sobretot Olor de Colònia, Amb ulls americans, i cercaré el darrer llibre d’en Nick Hornsby. Alguna proposta més?



Els comentaris estan tancats.

Aneu a la barra d'eines