Palou, l’oposició lògica d’ERC

Ho vam dir des del principi. Alguna cosa no es feia bé. Primer va ser el procés d’informació (no goso dir-ne participació). Després fou el procés de gestió de les reunions. En aquell moment, des d’ERC-Gràcia vam demanar reunions, consens i voluntat d’arribar a un acord.

Era difícil, tancar el cercle i considerar la triple A: Accessibilitat, Arbrat i, també, Aparcament. Es va arribar a titllar en algun lloc dels veïns com a insolidaris perquè en la següent combinació lineal:

Solució Carrer Palou: (accx1 + arbx2 + apax3),

no entenien que el factor acc, el pes que es donava a l’accessibilitat tingués quasi un 100%. Davant la manca de voluntat d’acord, des d’ERC vam donar una solució.

1.    Els Barris Nord no són la Vila, han de tenir un tractament diferenciat.
2.    Fruit de no tenir un full de ruta clar, com ara el Pla de Mobilitat, determinades (no totes, certament, moltes venen marcades per les illes del mandat anterior) obres es converteixen en bolets (Gomis, Palou, Rabassa, etc.). Així, es volen fer obres en un carrer sense considerar els voltants. És lògic voler fer accessible Palou sense considerar Capellades, Montornès o Veciana?

Volent imposar la lògica, des de l’oposició hi ha camins difícils però n’hi ha.

En Ricard va presentar en nom d’ERC el següent prec a la Casa Gran:

Que es procedeixi a realitzar un estudi integral de la  configuració de l’espai urbà del barri de Mas Falcó i que s’aturin els  projectes d’urbanització previstos.

A la vegada, també, perquè entenem que cal oferir propostes quan ets crític, vam proposar que la creació de plataformes úniques com a element que resoldria l’aspecte de l’accessibilitat o carrers amb voreres de 3 cm, que garanteixen l’accessibilitat des del punt de vista normatiu i efectiu i que a efectes pràctics són el mateix.

A partir d’aquí un cop acceptat el prec, les coses queien pel seu pes.

Ara llegim que formalment el prec pren forma per part de l’equip de govern. Bé, una altra rectificació. I, i això és el que enorgulleix l’acció d’oposició, cap al nostre punt de vista.

Potser com a conclusió, crec que la feblesa d’un equip de govern no està en el fet de tenir minoria, sinó en com es gestiona políticament la mateixa. Per fer servir la lògica, sempre hi serem.



6 Responses to “Palou, l’oposició lògica d’ERC”

  1.   Jordi Says:

    Tu dius: “Per fer servir la lògica, sempre hi serem”.

    Què és la lógica per a tú ?, això que diu ek teu company de partit Ernets Benanach ?

    Benach que ”mil punyeters euros” en traduccions entelen la política d’estalvi del Parlament

    hi ha molta gent que li agradaria poder guanyar, amb el seu treball i esforç “mil punyeteros euros” com diu el teu company. Això és lògic ? a qui et refereixes quan dius “serem” al teu partit en conjunt o a tu i a qui més, inlocus a Benach entre les de “serem” ?

  2.   Àlex Says:

    Crec que el que ha dit en Benach
    “La imagen que tiene el ciudadano de la calle es que se han gastado 1.000 euros en traducciones. Pero nadie explica que el Parlament en dos años ha rebajado 12 millones de euros su presupuesto, de uno de 72 millones. Este esfuerzo de contención que hemos hecho, ahora por mil puñeteros euros, perdón, se va todo”

    té tot el sentit.

    Això no treu que el que dius que costa de guanyar és totalment cert, però no sé que tè a veure, quan l’adjectiu de “punyetero” es refereix al total del pressupost del Parlament. les coses s’han de comparar amb el que s’ha de comparar, i crec que hauríem d’estar d’acord que haver estalviat 12 milions és l’objectiu. L’estalvi no crec que hagi de passar per renunciar a la llengua pròpia

  3.   Jordi Says:

    1. Per què utilitzes el castella ?
    2. Si en 2 anys el parlament ha estalviat 12 miions, per què no ha fet el mateix els 4 anteriors en que també ha estat prssiidt pel teu company Benach ? i així els contirubuents ens hauriem estalviat 36 miloions ?
    3. L’adjectiu no està posat malament, és evident que aquest senyor no l’ha posat en relació al pressupost si no als més de 6.000 que cobra nets cada més, dietes, cotxes per a us diari (un Audia A8 de 280 cv tunejat) i viatges a part.
    4. ÉRs pornogràfic que els senyor Benach ens faci pagar als contirbuents 1000 euros per tal qu ele seu company de partit i amic senyor David Minoves no vulgui parlar, durant 10 minuts, en una llengua que coneix i que és oficial al territori i que a més per fer la traducció a una llengua que no és és la llengua pròpia dels seus interlocutors !
    5. Els arguments que feu servir des del teu partit són similiars a aquells que parlen de “la austeridad del presupuesto de la Casa Real ” (sic)
    6. Que opines, com a portaveu d’Esquerra al Consell de Districte de Gràcia del dret a l’objecció fiscal, fins quant els contibuents haurem de pagar-vos dietes, traduccions, viatges, etc. sense cap més dret que callar ?, què penses des de la teva òptica d’Esquerra i des de la oposició?, la opinió de la dreta ja és coneguda.
    7 Penses que hi ha també una violència/coacció/sotmetiment fiscal del que tenen poder sobre els ciutadns/es que els segons paguin les despeses que sols els rpimers ecideixen?

  4.   Àlex Says:

    1. És una cita de la Vanguardia, l´única que vaig trobar sencera i no fora de context com l’havies deixat tu.
    2. Com saps que no ho ha fet?
    3. Bé, em sembla que ni tu ni jo podem saber a què els ha referit, no?
    4. Creus, doncs, que els diputats no tenen dret a parlar en català al Parlament? És això el que planteges?
    5. Res a veure, uns han estat escollits i els altres no.
    6. Traduccions, viatges i dietes per molt que incomodin formen part de la teva feina, i crec que també s’hauria de jutjar en funció d’això. Una càrrec públic ha de fer també aquestes coses, i això no és de dretes o esquerres. Una altra cosa, i això és el que crec importants, és si s’adiu als objectius fixats i si són sempre necessaris.
    7. Crec que estem d’acord en reduir despeses, però veig que quan es fa no s’agraeix, cosa que no entenc. Si s’han estalviat 12 milions, no és el que volies?

  5.   Jordi Says:

    1. Em vaig limitar a copiar i enganyar el titular d’El Periodico en català, la resta de la notícia explicava el que tú expliques i més coses i en català. Tu has agafat el diari i el troç de la noticia que a tu t’interessa no se fins a quin punt s’adiu això que fas amb les normes de la ética que han de mantenir els personatges que fan política públicament i a més cobren per fer-ho..
    2. Si ho hagués fet ho hauria dit, el mateix que va dir que havia destunejat el Audi A8 i havia callat quan va fer la despeses i es va indignar moltíssim quen es va fer públic el tunejat..
    3. Per a mi i per a la majoria dels contribuents/es mai diriem que 1.000 euros son punyeteros si no que diem: “1.000 euros són 1.000 euros !”
    4. El senyor David Minoves no és diputat, per què faltes a la veritat de manera concient ?, és company teu, el senyor David Minoves és un càrrec polític de lliure designació que la posat al lloc que ocupa el senyor Carod i té una retribució aproximada de 6.000 euros nets mensuals més pagues extraordinàries, dietes, despeses de representació, Visa, cotxe oficial etc. etc.; no pot pagar-ho ell per fer una traducció a una llengua que ell coneix perfectament i que a sobre no és la del interlocutar ?, per què es gasta els diners que no són seus per parlar en la seva llengua pròpia, la catalan, i que li tradueixin a una llenguia, la castellana, que l’unic element en comú que te amb els interlocutors és a tot cas ser la “llengua opressora” si és que una llengua pot ser opressora. Per què calles en aquest aspecte ?
    5. El senyor Benach, com a president de4l Parlament ha estat escollit pels seus companys de parlament no pels ciutadans i ocupa el càrrec per raó dels pactes que heu fet amb el PSC-PSOE i amb ICV-IU-EA no per raó dels vots que heu obtinugut, és a dir que la legimitat d’uns ve donada per la bilogia i la genètica i la del altres pels pactes entre polítics, jo et faig president de Catalunya i tu em dones x conselleris, la presidència del Parlament, etc. etc. no pel vots dels ciutadans, sigues més rogurós en les teves afirmacions si us plau..
    6. Tot el que vulgui però el cert és que las ciutadans/es contibuents/es som els que patim l’expoli de l’estat espanyol i dels pòlítics catalans, fins quan haurem de suportar-ho ?
    7. Ets hàbil jugant amb les paraules, per això et dediques a la política. Si ha estalviat 12 en els dos darrers anys, per que no ha estalvial 24 en els dos anteriors ?, això és le que jo he dit i tú una vegada més tergiverses..
    8. Ets cioncients que estàs defensant que cada diputat del català ens costa als catalans/es 44.200 euros mensuaks i tu estàs proclamant com de que te queixes si em estalviat 370 euros per diputat i mes en els darrers 2 anys ? però calles en relació els anterios. Estàs dient que cada diputat/a català ens costa, de les antigues pessestes 7.400.000 pesetes mensuals i que en els 2 últims anys, que no en les anteriors ens han costat SOLS 6.900.000 pesetes ? estàs dient això ? però com pot dir-ho ?, tú ets d’Esquerra, tú ets progressista ? vestàs segur que no t’has equivocat d’espectre polític ?, què et deiferencia a tu del borbons utilitzes les mateixos processos mentals, sols canvies les paraules.

  6.   Àlex Says:

    Jordi, primer de tot, et demano calma si vols seguir el debat, una cosa és el com es parla i l’altra com s’escriu.

    1. He buscat la cita exacta més llarga que he trobat.
    2. Tens raó, en David Minoves no és diputat, però la meva pregunta és si demanes que els càrrecs polítics parlin sempre en castellà al Parlament si hi ha algú de fora. La meva pregunta continua sent vàlida tot i que en Minoves sigui director de l’Agència Catala de Cooperació i Desenvolupament, em penso que es diu. Del que tu dius que cobra i té no ho sé, la veritat, si té cotxe oficial o no, ni si té visa o no, sincerament no ho sé.
    3. El President Benach ha estat escollit pels representats dels ciutadans al parlament. Com a militant d’Esquerra, a més a més em sembla bé. Si no estàs d’acord, digues al partit que vas votar que no et sembla bé, però comprendràs que com a membre d’ERC m’està bé. I és evident que ha estat escollit indirectament per la ciutadania, i no com la família reial espanyola. Estem d’acord amb això, o tampoc?
    4. Encara no sé quin element de reflexió afegeixes més enllà de la crítica a tort i dret. Ho dic perquè és difícil buscar punts d’entesa amb tu.
    5. El que jo pregunto és: tu saps quan ha estalviat els dos anys anteriors? jo no, sé el que ha estalviat aquest, i em sembla molt bé.
    6. Ja saps que no em dedico a la política, sinó que faig de polític. En tot cas, no em separo dels meus companys que sí ho fan.
    7. No defenso els sous dels diputats, parlo de la seva feina. El debat és un altre.

    De la resta de coses, no crec que valgui la pena entrar, perquè no vols entrar un debat per arribar enlloc, pel que es veu, i em sap greu.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines