Sedeta: un any després, ens hem mogut?

Contextualitzem-ho tot, ja que hi som. L’11 de Novembre del 2008 el Regidor Guillem Espriu, al Consell de Barri del Camp d’en Grassot, anuncia per sorpresa la decisió de l’equip de govern de construir un edifici a la Plaça de la Sedeta per encabir-hi un Centre de Serveis Socials i altres equipaments de barri. També es diu que es convoca un concurs d’arquitectura i que es preveu que el 2010 estarà enllestida la reforma (Independent, núm. 273).

Ja llavors ERC va mostrar la seva oposició, entenent que no es pot perdre espai públic en un barri tan dens. En la recerca de possibles solucions, el regidor d’ERC i President del Districte, Ricard Martínez va celebrar una reunió el 23 de Març amb veïns i veïnes per expressar que calia cercar un local alternatiu, tot oferint algunes propostes de locals en lloguer a la zona (Independent, núm 289 i 290).

Un any després, en un nou Consell de Barri a l’octubre del 2009, es torna a anunciar el concurs d’idees. Llavors, el nostre posicionament va ser que primer calia buscar el consens abans d’escometre el concurs. L’experiència de la Violeta i el que va costar assolir una solució prou satisfactòria és ben viu en aquell moment.

A partir d’aquí, s’engega un debat participatiu, el darrer esforç de l’equip de govern per a trobar complicitats. Tot i l’evident biaix poc neutral del debat, un clam majoritari torna a dir que es vol un arranjament urgent de la Plaça, que es vol un CSS al barri però no a la Plaça, i que no es veu clar que es pugui mantenir la qualitat de l’espai públic amb un nou edifici.

La responsabilitat d’un partit és tirar endavant amb les seves propostes. Perquè, es farà un debat participatiu sobre la Plaça Dones del 36 i el seu tancament? Es considera l’opinió majoritària del Plenari de Gràcia i les associacions del voltant sobre el Pla Integral del Parc Güell?

Sobre construir ponts, ja se sap on som. Estaria bé que no fos necessari haver de presentar una moció al proper plenari del dia 2 de Març. Després de l’experiència de la Violeta, el Carrer Palou i el Parc Güell, diguem-li mamífer gran amb trompa i ullals, però veritat que és un elefant? Doncs la solució llavors sembla senzilla.



Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines