18
març
09

La Coordinadora d’AMPAS de Gràcia recolza la VAGA del dia 19 convocada pels sindicats de l’ensenyament

mani-educacio

Malauradament la manca d’enteniment entre la conselleria d’Educació i els sindicats de l’ensenyament no s’ha resolt i la vaga del dia 19 es manté. La coordinadora d’AMPAS de Gràcia, que representa a una part de la comunitat educativa, les mares i pares, ha fet un manifest en el qual dóna suport a la convocatòria.

Crec que aporta elements de reflexió i una crida a recuperar el consens que va permetre la signatura del PACTE NACIONAL PER A L’EDUCACIÓ que cal tenir en compte.

” La coordinadora d’AMPA de Gràcia, es manifesta en favor de la vaga del 19 de març. Aquest cop la vaga es planteja menys com un acte promogut pels sindicats en reivindicació dels drets laborals dels mestres i més com una
defensa de l’escola pública que es veu amenaçada. La manca de recursos està portant a la segregació de l’alumnat i l’estigmatització dels centres públics, cada vegada més abandonats a l’hora de fer front a l’increment d’alumnes nouvinguts amb necessitats educatives especiífiques.

ensenyament-0091Des de la Conselleria d’Educació s’estan prenent mesures pal·liatiaves a la situació sobre la base de criteris dubtosos, o directament en perjudici de l’escola pública. Hi ha una total manca de planificació. Cada cop s’és més lluny del Pacte Nacional per a l’Educació. Queda clar que el conseller no hi creu i, per tant, actua justament en la direcció contrària. Ja no es parla de Servei Públic d’Educació, de xarxa única que inclou la pública i la concertada. La concertada continua sense acomplir el criteri de les ràtio, la qual cosa afavoreix la concertada en detriment de la pública que ha de fer front als inconvenients abans esmentats.

S’està a punt d’aprovar una Llei d’Educació que no disposa dels recursos suficients per al seu desplegament. Sembla condemnada al fracàs abans de desplegar-se. I les mesures es van prenent sense tenir en compte la comunitat educativa, sobretot el col·lectiu de mestres, el gran protagonista del nostre sistema educatiu, que segurament té moltes coses a dir. Només a través del camí del diàleg es pot arribar al consens.

D’altra banda, com a mares i pares ens veiem afectats pel dia de la vaga i tindrem problemes organitzatius la majoria. Per aquest motiu també, entenem que és responsabilitat última de la Conselleria de mirar de trobar consens esmentat.”

Us afegeixo un enllaç al manifest que ha fet el sindicat CC.OO. explicatiu dels motius de la vaga.




0 Responses to “La Coordinadora d’AMPAS de Gràcia recolza la VAGA del dia 19 convocada pels sindicats de l’ensenyament”


  1. No Comments

Categories

My Fieldset
  1. (required)
  2. (valid email required)
 

cforms contact form by delicious:days