Archive for gener, 2009

25
gen.

Balanzà:1300 morts i res a dir?

M’ha sobtat la columna de l’Albert Balanzà d’aquesta setmana a l’Independent de Gràcia. Es declara “cansat” del conflicte entre Israel i Palestina…. com en el seu dia, diu, ho va estar del cas Naseiro. (Un cas de corrupció del PP valencià dels anys noranta); sens dubte dos temes molt comparables. Simplement no l’interessa, ha desconectat i demana que quan es resolgui…”que l’avisin”. Diríem que es declara neutral com si fos Suïssa.

Click to continue reading “Balanzà:1300 morts i res a dir?”

25
gen.

Tres llibres: El Capital (II)

Fa dies que tenia preparat aquest “post”, però… no l’he pogut publicar fins avui. L’altre llibre és d’un alemany, Karl Marx, i és El Capital.

Ves per on el vell Marx, torna… almenys al kiosc. Comprant el diari vaig veure que el diari Público n’havia fet una edició resumida per Gabriel Deville i, ves per on, amb pròleg de Pasqual Maragall.

Us he de confessar que no l’he llegit sencer, però sempre m’ha meravellat que Marx i Engels dediquessin a El Capital tant de temps, anys i anys, creuessin multitud de cartes entre ells i un munt d’amics, coneguts… a analitzar l’origen, la formació i els mecanismes de producció del sistema capitalista. Es impossible deslligar-ho de l’època en que tot coneixement havia de tenir el seu fonament científic, entendre els perquès.

Click to continue reading “Tres llibres: El Capital (II)”

18
gen.

Tres llibres: Oda Inacabada, de Pasqual Maragall (1)

El primer són les memòries d’en Pasqual Maragall, Oda Inacabada, editat per La Magrana. És llegeix molt bé, té una prosa fluida, no és gens avorrit i, lògicament, es també un viatge per la història contemporània i corrents ideològics (nacionalisme-catalanisme i marxisme-socialdemocràcia-liberalisme, altrament dit l’eix nacional i l’eix social) que han configurar la Catalunya dels nostres dies a partir de les vivències d’un dels seus protagonistes més coneguts (alhora que estimat, polèmic, desprestigiat pels uns i els altres, difamat, visionari…) amb el qual s’entrellaça tota una xarxa de relacions i personatges.

Click to continue reading “Tres llibres: Oda Inacabada, de Pasqual Maragall (1)”

08
gen.

DISSABTE a 1/4 de 5 a la Plaça de la Vila de Gràcia per anar a la MANIFESTACIÓ contra la massacre a GAZA

Diverses persones i entitats han plantejat que estaria bé anar plegats des de Gràcia a la MANIFESTACIÓ que comença a les 17h des de la Plaça Universitat contra la massacre que l’exèrcit israelià està cometen a GAZA, com s’ha fet en altres ocasions.

La proposta és quedar a 1/4 de 5 a la Plaça de la Vila de Gràcia (antiga Rius i Taulet).

FEU-NE DIFUSSIÓ!!!!

GRÀCIA DIU NO A LA MASSACRE A GAZA!!!!

MANIFEST:

PROU COMPLICITAT
AMB LA MASSACRE DEL POBLE PALESTÍ


Les associacions de suport a Palestina i la Plataforma Aturem la Guerra estem difonent un manifest en el que es demana el boicot a l’estat d’Israel tant de les organitzacions de la societat civil catalana com, molt especialment, dels governs de l’Estat Espanyol i de la Generalitat.

Concretament el departament d’Innovació,Universitats i Empresa està fomentant les relacions comercials d’empreses catalanes amb Israel, i exigim que es suspenguin fins que no s’aturi la situació insostenible de massacre, genocidi i privació dels drets humans fon que està patint la població de Gaza.

Per aquest motiu volem demanar a les organitzacions socials, culturals i polítques i a la comunitat investigadora, acadèmica i universitària el seu recolzament a aquest manifest. Et preguem que signis el manifest i que en facis difusió entre els membres de la comunitat i investigadora.

La recollida de signatures es fa enviant un e-mail a la següent adreça: manifest@palestina.cat. La persona signant ha d’indicar: NOM i COGNOMS, DNI, Associació/Organització; posició i universitat i departament o centre al que pertany.

Més informació a www.palestina.cat

05
gen.

L’ONU s’està enfonsant en un abisme de vergonya

L’actitud davant la massacre està posant a cadascú en el seu lloc, a uns amb arguments justificadors (Georges Bush, Pilar Rahola o el respectat Joan B. Culla, … quina vergonya avui a Catalunya Ràdio o l’articles al Periódico!! als quals se’ls hi ha oblidat que milions de palestins son refugiats a Gaza, Cisjordània, Jordània i mig món perquè van ser foragitats de casa seva per crear l’estat d’Israel i a sobre son titllats de terroristes).

Click to continue reading “L’ONU s’està enfonsant en un abisme de vergonya”

03
gen.

Un desig

Que el 2009 et sigui propici, amb bons projectes, et faci una mica més savi i generós, t'apropi a la gent que t'estimes i, sobretot, no t'oblidis que la solidaritat ens fa més tendres i ajuda a que aquest món sigui més just
Categories

My Fieldset
  1. (required)
  2. (valid email required)
 

cforms contact form by delicious:days