Batakada RadioActiva


Agenda 20/06 al 26/06
juny 20, 2005, 7:25 pm
Filed under: Agenda

FESTA MAJOR LA MARINA-ZONA FRANCA
Amb el pregó, enlairada de globus, arribada de la Flama del Canigó, correfoc, revetlla de Sant Joan, espectacle infantil, xocolatada, actuacions musicals, activitats esportives, gegants, cercavila, cinema a la fresca, cargolada popular, concurs de paelles, focs d’artifici i altres activitats.
Del 23/06/2005 al 26/06/2005
Unió d’Entitats de la Marina-Zona Franca i Ajuntament de Barcelona, Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc
Internet: http://www.bcn.es/sants-montjuic/

ARRIBADA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ A BANYOLES
És portada per membres del Centre Excursionista de la ciutat. Amb rebuda al Puig de Sant Martirià (21 h) i, tot seguit, recorregut per diferents carrers i places, recepció per part de les autoritats a la Casa de la Vila (22 h) i, seguidament, acompanyament fins a la Pia Almoina per a l’encesa del peveter.
23/06/2005
Banyoles (Pla de l’Estany)

FESTA DE LES FALLES AL PONT DE SUERT
Al vespre, coincidint com cada any amb el solstici d’estiu, s’inicia la festa en què els pobles de l’Alta Ribagorça corren les falles. Es tracta d’una festa arrelada, que es relaciona amb el culte solar, i que es realitza per donar gràcies als déus per l’èxit de les collites i l’arribada del bon temps. Les falles són troncs resinosos que preparen els joves de cada poble i la baixada s’inicia des d’un lloc elevat de la muntanya visible des del poble. Allí hi ha plantat un pi, anomenat "faro", amb què s’encenen les falles abans de començar el descens sota el guiatge del fadrí major o cap de colla. La filera de foc discorre muntanya avall fins arribar a la plaça del poble, on és rebuda amb el so de la música i les campanes. Enmig de la plaça s’amunteguen les falles mig consumides i es fa una gran fogata al voltant de la qual es balla tota la nit.
23/06/2005i
23 h, baixada infantil: 22 h
El Pont de Suert (Alta Ribagorça)

FESTA MAJOR DE SANT JOAN A LES (FESTA DEL FOC)
El dia 23 al vespre es crema l’"haro", que és un tronc d’arbre plantat durant les festes de l’any anterior i es fan balls tradicionals i repartiment de vi calent i coca. El dia 29 durant la diada de Sant Pere, després d’una processó encapçalada per les darreres parelles casades del poble, les quals coronen el nou "haro" amb ofrenes de flors, es planta el nou "haro" que serà cremat la nit de Sant Joan de l’any vinent. Tot això amb música i danses tradicionals.
Del 23/06/2005 al 29/06/2005
Lloc de celebració : Les (Val d’Aran)

XXVI TROBADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS A OLESA DE MONTSERRAT
Dins de la Festa Major de Sant Joan.
25/06/2005
Olesa de Montserrat (Baix Llobregat).
Internet: http://www.gegants.org




No Comments so far
Leave a comment



Leave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>




Aneu a la barra d'eines