<

Les orques són molt distingibles de les balenes.

En aquest post posaré les característiques bàsiques de les orques i com es poden diferenciar d’una balena.

Les orques tenen un color molt característic:
Són blanques i negres. La part ventra la tenen blanca i el llom negre; tenen una taca blanca darrera de cada ull i una altra grisenca darrera de l’aleta dorsal.

A més, també es diferencien pel tamany. Els mascles poden medir entre 6-8m de llarg, amb un pes de fins a 6t, encara que s’ha comprobat que els mascles especialment llargs han assolit 8t.

Les femelles són més petites, poden arribar entre 5-7m i un pes de 4 a 5t.

La seva forma física és similar a la d’un dofí.


A més, les orques viuen en grup i les balenes no.

*Aprofito la foto que he posat de l’orca (l’Ulisses a San Diego) per dir que l’aleta dorsal només se’ls torça a les que estan en captivitat perquè l’aleta és cartílag i, com sempre neden cap a la mateixa direcció, la fricció amb l’aigua fa que se’ls torci.

La longitud de les balenes depèn molt del tipus que siguin. La balena pigmea és la més petita, medeix uns 7m i pesa 3-4t. La més gran és la balena blava, que pot arribar als 32m i pesar més de 200t.

D’aspecte físic són bastant diferents a les orques.


Balena blava:

També es poden diferenciar per l’hàbitat: Les orques habiten en els mars i oceans de tot el món; i les balenes, majoritariament, habiten les aigües fredes, encara que a la tardor migren cap a aigües càlides per aparellar-se i criar. Són animals migratoris.

gener 28th, 2009 at 12:00 pm