Si en alguna cosa cal reconèixer que l’ham encertada de ple, ha estat amb la integració dels blocs a GràciaNet. Si bé al principi el seu ús semblava limitat als històrics de GràciaNet i les visites no eren res de l’altre món, hi ha un moment en què es produeix un punt d’inflexió que fa que augmentin geomètricament tant el nombre de blocs com les visites.

stats

Com podeu veure, la progressió és gairebé constant, amb pujades significatives al novembre, gener i març (no cal que us digui que la dada de maig no la tingueu en compte, que encara no s’ha acabat el mes).

En números ho veurem més clar:

stats

En aquest cas sí podem fixar-nos en les mitjanes de maig, doncs són això, mitjanes, i veiem com efectivament hem passat d’una mitjana de 127 visites (aquestes són de visitants únics) a més de 800. No està gens malament! Hi ha una petita davallada al mes d’abril, però que està condicionada per les llargues vacances de setmana santa.

Potser teniu curiositat per saber com està el rànquing dels blocs més visitats, oi? Vinga, aquí va el Top Ten dels blocs:

stats

La pole la té el greips i els seus Despensaments, felicitats!

I si anem a mirar els articles més llegits:

stats

També el greips ocupa la primera plaça i jo no em puc queixar, ja que tinc quatre dels meus apunts dins el Top Ten.

Si us hi fixeu, la majoria dels articles més visitats són del 2005, i no deixa de ser un pèl estrany que un article anomenat "Mala, malita, mala" i un altre "hidroclorur de dapoxetina" ocupin els dos primers llocs. El culpable de tot això és Sant Google, sens dubte. Resulta que el "Mala, malita…" és la lletra d’una cançó que sembla ser que ningú més ha penjat a Internet i que l’hidroclorur aquest és una mena de nova Viagra. A això cal afegir que GràciaNet està molt ben situat en els càlculs que fa el Google a l’hora de donar rellevància a les webs que troba i per tant sempre sortim dels primers.

Buscant el "opá, yo viasé un corrá" (sí, al principi feia gràcia, però ja s’està començant a fer insofrible) sempre surto a la primera plana de resultats del Google i mira que ja hi ha 57.000 planes que en parlen.

En fi, que la cosa rutlla i potser el més afectat pels blocs ha estat el Fòrum, que està en hores baixes. No es pot tenir tot, tu. El blocs tenen l’avantatge que sempre estan allà i que els centralitza i modera cada usuari.

Llarga vida als blocs!