Lamentable estat de la ració: no queden calamars!

General 2 Comments »

Avantatges de no fotre gaire brot és el de poder veure els debats dels polítics que ens foten per la tele.

La primera conclusió és que ells tampoc foten gaire brot.

La segona conclusió és que cada cop això de la política és més previsible i ja no hi ha gaire sorpreses.

Zapatero ha après molt a parlar sense dir res. Podríem dir que s’està fent bon polític Instal·lat en l’autocomplaença ha pintat un bonic món de colors.

Rajoy: ja cansa. No voldia contaminar-me pel meu antagonisme absolut al discurs del PP, però crec que fins i tot els més entusiastes del PP s’han adonat que Rajoy ha perdut per golejada. Primer, perquè la cantarella que es trenca Espanya està ja molt vista. Segon, perquè la mala educació i el hooliganisme també posa dels nervis als demòcrates de dretes, que també els hi ha.

No he vist gaire més: pinzellades del Puigcercós i el Duran, una mica amb es papers canviats en relació al debat de l’any passat.

L’estat de la ració, com titulàvem, és bastant lamentable. Mentre xerren i xerren se’ns van fotent els calamars, les olives i els berberetxos.

Ja ho diu la dita: "cornuts i pagar el beure"

Vídeos recomanats

General 3 Comments »

De tant en tant, altres blocaires tenen el detall d’enviar-me alguns enllaços a vídeos perquè els pengi del meu bloc. No sé si ho fan per camaraderia o perquè no s’atreveixen a penjar-los dels seus propis blocs

En tot cas, s’agraeix.

Avui en penjaré alguns, a veure quin us agrada més. El primer és recomanació del Toni, aborigen gracienc on els hi hagi:

El segon és del Greips, recomanació producte dels seus desPensaments.

El tercer és del Vives, exiliat gracienc per excel·lència.

S’accepten votacions!

Castellanismes entranyables

General 3 Comments »

Avui estava escrivint un comentari en un altre bloc i vés per on m’ha donat per "jugar" amb alguns castellanismes típics i tòpics. Tots són inacceptables en la llengua escrita però crec que n’hi ha uns quants que tenen el seu encant i que m’agrada deixar-los anar de tant en tant en la llengua parlada.

Aquí en van alguns:

Sinvergüensa/sinvergüenseria El meu preferit. Té una sonoritat brutal i es típica paraula de gent gran.

Apasigüar Per calmar-li els ànims a la gracienka, ànima d’aquesta aportació.

Carajillu Què dir! Aquest ja hauria de ser normatiu. Com a mínim en la variant dialectal gracienca.

Caliquenyu Complement perfecte del carajillu.

Berberetxu Per fer el vermutet i beure’ns el suquillu. "Escopinya" en un restaurant gallegu encara passa, però en una terrasseta no cola. El mateix passa amb les almejes.

Vinillu El típic vi de la casa imbebible sense gasosa.

Anar puestu Entre carajillus, caliquenyus i vinillus no podíem esperar una altra cosa.

Carinyu/carinyet meu Tendre, necessari i efectiu. Molt carinyós afegiria.

Purdiuseru/pedigüenyu/sarrapastrós/cotxambrós També molt de iaia i molt divertits.

Gilipolles Gairebé indispensable i amb un equivalent molt fluix en català (carallot).

Hermanu Indispensable per distingir un capellà d’un fill dels teus pares.

Amariapuríssima-sinpacadu-cunsebida Per dirigir-se a l’hermanu.

Pardillu Si no saps què vol dir és que n’ets una mica.

Diosss/Diosss-diosdios Entranyable acomiadament de iaiona.

Tremendu ídem.

Pesao/plasta/penyassu Una cosa és un tio pesat i una altra és un "pesao". I encara pitjor un "pesao, però pesao de l’hòstia"

Garrulu/Pelao ¿Lo cualo?

Entre Pintu i Baldemoru/Entre Pint i Baldemor Per aixecar algun somriure.

El meu gosu en un possu/El meu gos en un pos Per si falla l’exemple anterior.

Pendensieru/advenedís Aquests no són populars però són la meva humil aportació a aquest heretge glossari.

Buitre/tiburón Típic especímen de gènere masculí que volta especímens del sexe contrari tot esperant que en caigui alguna cosa. Relacionat estretament amb els termes garrulu, pesao i gilipolles.

Rabu/nabu Allò amb el que pensa el buitre d’abans.

Pajilleru El buitre el 99% de les nits.

Putón verbeneru. Foc artificial de Sant Joan. Escalfa però no crema.

Oju! Ens adverteix que estiguem ben al tantu.

Això ja és el acabóse. Diosss.

La venjança del nòvio de Laura

General 2 Comments »

Al final no ha pogut aguantar més. Després d’un parell d’arrambades, el nòvio de Laura ha tingut un calentón i ha decidit sucar el melindro… Quina joventut!

Pinícules, mentides i formats de vídeo

General 3 Comments »

Farà cosa d’un parell de mesos va aparèixer una d’aquelles notícies-bomba als mitjans: Quince personas detenidas en una operación contra las descargas "ilegales" en la Red.

Els qui més o menys seguim el tema de les descàrregues mitjançant sistemes P2P sabem que a dia d’avui, el fet de compartir arxius musicals o pel·lícules (no així en el cas del software) no és cap delicte mentre no impliqui afany de lucre.

Per tant, aquesta notícia em sonava una mica a aquella en la qual van també anunciar una gran operació en la qual van immobilitzar milers de cd’s verges d’una empresa que es dedicava… a vendre cd’s verges! En aquell cas tot va quedar en un gran foc d’encenalls i en aquest, està per veure, però l’únic argument de l’acusació és que moltes d’aquestes pàgines d’intercanvi estaven farcides de banners de webs pornogràfiques mitjançant els quals treien uns ingressos que es podrien considerar proves d’afany de lucre i per tant demostrar l’existència de delicte.
Està per veure com acabarà, però de moment tothom està al carrer i la majoria de pàgines intervingudes han tornat a la xarxa.

Serveixi aquesta llarga introducció per explicar-vos que a partird’aquell dia vaig estar donant voltes per un munt de pàgines que nohavia vist encara i que, com sempre, les actuacions "exemplaritzants"de l’autoritat em van provocar l’efecte contrari: en el meu afanyd’investigació vaig començar a esbrinar com funcionava això, tot iassumint el risc que el propi Ramoncín en persona se’m presentés a casai em recités la cantarella de les màfies, la prostitució i el cànonsolidari.

Vaig centrar l’estudi en una pàgina d’estrenes cinematogràfiques. Éscuriós que en aquest tipus de pàgines passa com al món "real". Encaraque no sigui una activitat del tot clara, hi ha colles de voluntarisque es dediquen a traduir els subtítols i col·locar-los a lespel·lícules. També hi ha "piques" entre webs per veure qui és el primeren penjar la darrera estrena i també hi ha carreres per aconseguir lescòpies amb la millor qualitat.

El tema de les qualitats és important i ens en podem trobar de diferents en una estrena:

– La més cutre és el CAM: un tio es planta al cinema amb una càmeradigital i grava la pel·lícula des del seu seient. En aquests casos elso acostuma a ser pèssim, no sempre es veu tota la pantalla (segons comes talla per una banda, o per les dues, o per dalt i/o baix), i amb unamica de mala sort, inclús es poden veure caps movent-se a les sevesbutaques i si la pel·li és de riure, podem gaudir de les rialles delpúblic. Millor anar al cine.

– Un petit salt és el TeleSync. El Telesync és un CAM al qual se liafegeix la pista de so que ha estat gravada a part. Això s’aconsegueixa partir d’una sortida d’àudio que hi ha en alguns cinemes per tal queels espectadors amb problemes d’audició hi puguin connectar unsauriculars. En comptes d’això se li endolla un minidisc i després sesincronitza amb la pista de vídeo.

– Seguim amb el Screener. Fins fa quatre dies jo pensava que unscreener era un CAM, suposo que per associació de la paraula screen(pantalla). Però no. El screener pròpiament dit és un bolcat d’unacinta VHS (normalment de promoció per enviar als videoclubs) a formatdigital. El format acostuma a ser 4:3, la qualitat d’imatge baixa i elso res de l’altre món. Pel que sembla, en vies de desaparició.

– Un salt de qualitat ens el dóna el TeleCine. Pròpiament dit, elTeleCine és un aparell que converteix la pel·lícula de format analògica digital. Cal tenir la "complicitat" d’algú que tingui accés alsrotlles originals i la qualitat pot ser bastant bona, encara que laconversió de formats sigui una mica d’anar per casa.

telecine

– Finalment ens trobem amb el DVD Screener, que és un bolcat d’un DVDpromocional. En aquest cas és un pas de digital a digital i l’únicinconvenient és l’aparició de certs missatges "antipirateig" i d’altresmarques que podrien delatar l’origen de la còpia i que per tant s’hand’eliminar manualment, podent afectar en aquest cas el visionat de lapel·lícula.

– Quan un film ja ha passat el procés comercial d’exhibició i surt enDVD, el que s’acostuma a fer és un DVDRip, que és senzillament unacompressió dels continguts del DVD i que acostuma a ser d’una facturaexcel·lent, però en el cas de pel·lícules d’estrena és molt pocfreqüent.

Catxis! Com m’acostuma a passar, només volia fer una mini introducció i comentar-vos les pel·lícules que he vist darrerament, però se m’ha allargat el missatge. Ja us les comentaré en el proper, així tinc tema per demà ;-).

En tot cas, si voleu gastar-vos el calerons en el cinema, us recomano Plan Oculto, em va encantar. El Código Da Vinci no és tan dolenta com diuen, però no és res de l’altre món. Millor esperar que surti en DVD o que ens la posin qualsevol tarda de diumenge per la tele.

Què va fer el Barça l’altre dia?

General 4 Comments »

M’han dit que va guanyar alguna cosa, no? 😉

En fi, que ja que us poso sempre vídeos, si voleu babejar amb els gols de la remuntada aquí teniu el vídeo "Sis minuts per la glòria"

Farylin Manson

General No Comments »

Si el tema de neocalorrismo us semblava dur, això que us poso és no apte per a ments sensibles. Un fragment del darrer concert de Farylin Manson. De por.

Neocalorrismo

General 11 Comments »

Dissabte passat vaig anar al I Festival de Neocalorrismo de Barcelona, celebrat al Centre Cívic Les Basses, a Horta. I no només això, sinò que vaig fer de DJ entre grup i grup i, tot cal dir-ho, amb força èxit.
El primer que us preguntareu és què coi faig a un concert Neocalorro i a sobre punxant i, més encara, què faig fora de Gràcia.

La història és simple: estic donant classes de català a una amiga del barri i al seu germà: la Clara i el Jose. Tots dos formen part del grup Pantanito, del qual el Jose n’és una mica l’alma mater.

pantanito

Aquí els teniu. Doncs bé, el dia del concert mitja hora abans de començar em truca la Clara per preguntar-me si disposava d’algun reproductor de CD que llegís mp3, perquè es veu que tenien preparats uns CD’s per posar música entre grup i grup i els de l’equip de sò no en disposaven. Total, els vaig dir que no en tenia, però que si calia em plantava amb l’ordinador que sí que els llegiria.

Total, taxi i cap allà. Els grups que hi tocaven éren els Pantanito, Diego Paqué, Tony el Gitano i Jaleo Real, per tant vaig haver de punxar en tres tandes, uns quinze minuts cada vegada.

L’essència del Neocalorrismo, com expliquen a la seva web "os quiere presentar la evidencia de una realidad consumada: La existencia de un conjunto de bandas musicales que se nutren de todos los clásicos de la Rumba nacional de los 70 y de todo el rollo "Cañí" de esa época. Entre estas bandas se encuentran todas las participantes en el evento (PANTANITO, DIEGO PAQUÉ y JALEO REAL) y nos planteamos el objetivo de ser una alternativa a la tan traída y llevada "MÚSICA MESTIZA". Nuestra intención no es la mezcla como forma sino como necesidad, aprovechando todo nuestro bagaje musical y cultural."

Una oda a Los Chichos i el Fary. La veritat és que és més una actitud callejera que estrictament musical. Veient els grups participants el que vam poder veure va ser uns bons grups de rumba festiva i rockera, molta marxa i molta festa. Un rotllo entre Mártires del Compás i Los Delinqüentes.

Menció a part mereix el Tony el Gitano, que sí representa el veritable esperit de Los Chichos. Amb temes com Mardita droga o Macarra ja us podeu imaginar el percal. Rumba taleguera-taleguera. Veure’l té la seva gràcia, però musicalment és bastant discutible. Almenys per al meu gust.

(Tony el Gitano amb els Pantanito)

Total, que al cap i a la fi m’ho vaig passar teta. Tot i poder llegir els mp3 que em passaven, la gent tenia ganes de festa i vaig tirar de repertori particular. Primer, perquè em conec bé els temes i després perquè calorrísticament o no, la gent volia marxa.

Com que ho vaig fer amb l’iTunes tirant de llista de reproducció i crossfader automàtic, us puc dir inclús els temes que vaig punxar: Amor a todo gas/Peret; Marcha/Rosario Flores; Cuchurrumbai/Ai, Ai, Ai; La Leyenda del Tiempo/Camaron; El Pescailla/Rosario Flores; Sólo se vive una vez/Azucar Moreno; Esos Bichos Que Nacen De Los Claveles/Los Delinqüentes; Garrotin/Ai Ai Ai; El gitano Antón/Peret; Sarandonga/El Pescailla; Por Mis Muelas/Ai Ai Ai; Duende Garrapata/Los Delinqüentes; Joaquin El Necio/Albert Pla; San Roque/Martires del Compas; Repíteme la Falseta/Rakel Winchester.

Vaja, un toc de rumba catalana i de flamenquito bueno, encara que el que més va triomfar, com sempre que el poso, va ser el Sólo se vive una vez, un temasso per ballar.

Martínez el Facha

General 9 Comments »

Anava a comentar quatre coses sobre el trencament del tripartit, i del lamentable nivell dels polítics catalans, però va i el mateix dia els diputats del PP al Congrés, amb Martínez "el facha" Pujalte al capdavant i a l’Assemblea de Madrid ens obsequien amb un inigualable show. La imatge de les pijes del PP emmanillades desperten més aviat pensaments humits del què deuen fer per les nits al "Club Liberal". Aquesta penya no ha vist una cel·la en sa puta vida, el seu president fundador ha signat penes de mort i ara ens van de repressaliats. Quina jeta!

pijes

Pallassos sense fronteres els hauria de posar una querella per intrusisme professional.

pujalte

Els blocs de GràciaNet aixequen el vol

General 10 Comments »

Si en alguna cosa cal reconèixer que l’ham encertada de ple, ha estat amb la integració dels blocs a GràciaNet. Si bé al principi el seu ús semblava limitat als històrics de GràciaNet i les visites no eren res de l’altre món, hi ha un moment en què es produeix un punt d’inflexió que fa que augmentin geomètricament tant el nombre de blocs com les visites.

stats

Com podeu veure, la progressió és gairebé constant, amb pujades significatives al novembre, gener i març (no cal que us digui que la dada de maig no la tingueu en compte, que encara no s’ha acabat el mes).

En números ho veurem més clar:

stats

En aquest cas sí podem fixar-nos en les mitjanes de maig, doncs són això, mitjanes, i veiem com efectivament hem passat d’una mitjana de 127 visites (aquestes són de visitants únics) a més de 800. No està gens malament! Hi ha una petita davallada al mes d’abril, però que està condicionada per les llargues vacances de setmana santa.

Potser teniu curiositat per saber com està el rànquing dels blocs més visitats, oi? Vinga, aquí va el Top Ten dels blocs:

stats

La pole la té el greips i els seus Despensaments, felicitats!

I si anem a mirar els articles més llegits:

stats

També el greips ocupa la primera plaça i jo no em puc queixar, ja que tinc quatre dels meus apunts dins el Top Ten.

Si us hi fixeu, la majoria dels articles més visitats són del 2005, i no deixa de ser un pèl estrany que un article anomenat "Mala, malita, mala" i un altre "hidroclorur de dapoxetina" ocupin els dos primers llocs. El culpable de tot això és Sant Google, sens dubte. Resulta que el "Mala, malita…" és la lletra d’una cançó que sembla ser que ningú més ha penjat a Internet i que l’hidroclorur aquest és una mena de nova Viagra. A això cal afegir que GràciaNet està molt ben situat en els càlculs que fa el Google a l’hora de donar rellevància a les webs que troba i per tant sempre sortim dels primers.

Buscant el "opá, yo viasé un corrá" (sí, al principi feia gràcia, però ja s’està començant a fer insofrible) sempre surto a la primera plana de resultats del Google i mira que ja hi ha 57.000 planes que en parlen.

En fi, que la cosa rutlla i potser el més afectat pels blocs ha estat el Fòrum, que està en hores baixes. No es pot tenir tot, tu. El blocs tenen l’avantatge que sempre estan allà i que els centralitza i modera cada usuari.

Llarga vida als blocs!


WordPress Theme & Icons by N.Design Studio. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.
Entries RSS Comments RSS Entra
Aneu a la barra d'eines