Vendo costo del güeno

General 14 Comments »

    tituto

 

Encara que sembli una conya, aquesta nota és autèntica. Un pavo es dedicava a repartir octavetes com aquesta per diversos parcs i places de Sant Roc, tal com informa El Periódico en aquesta notícia.

Ja sabeu que en aquestes coses jo sóc molt estricte. Aquest home hauria d'anar a presó immediatament i no sortir-ne en cinc o deu anys… com es poden cometre tantes faltes d'ortografia en tants pocs centímetres quadrats!?

Al talego i que aprengui a escriure, coi. Ah! i que el costo el reparteixi entre els més necessitats, almenys que faci alguna cosa pel bé de la societat.

 

Conte improvisat de Sant Jordi

General 17 Comments »

Té collons el fill de puta. Porta un any fent el capullu, apuntant-se a totes les farres i ara va i em diu que se sent malament, que no té un putu duro i que es troba buit per dintre.
¿i què coi he de dir-li? ¿que quedem un altre dia, anem de farra i arreglem el món o que és un bala perduda que va fent la viu-viu en aquest petit racó del món quan ja no en forma part de la mateixa manera que abans? I ell ho sap…

I de parlar a cau d'orella passa a cridar esperitat i no l'importa si parlo ni del què parlo, el cretí xerra que xerra com si no hi fos; m'explica el que no està escrit i més, els marrons amb la dona, amb la vida en general i la humanitat en particular, els seus -oh! terribles!- coi d'accidents domèstics, els seus problemes amb certa gent que d'ell ja no en volen saber gaire. O res…

Òstia, em toca els pebrots perquè no escolta, tot i que intento animar-lo a base d'altes dosis d'hipocresia: "Company, Gràcia sense tu ja no és el que era i encara que no ho vegis o interpretis el contrari, la gent de Gràcia t'enyorem, però ja saps com funciona això, som persones de costums i a tu darrerament se te'n va la castanya, vas i vens, vens i vas…

Coi, no em vinguis ara amb les teves lacrimògenes reflexions d'un exiliat que està trist perquè ja no és dels paios més populars de Gràcia. Els teus monòlegs políticofestius -i pren-te això de bon rotllo, sense compromís però amb complicitat– em suen absolutament la polla i em carreguen -ens carreguen- una barbaritat. No pots pretendre seguir sent la figurita del barri, vacil·lar de la Gràcia viva i combativa, llibertària i menestral, quan has marxat al putu Sant Cugat, t'has casat per interès amb una pava que neda en pasta i ja ets fins i tot votant de Convergència. Si vols utilitzar el comodí de la trucada, parla amb el teu sogre, que és qui et manté i et dóna feina a la seva fàbrica. I no passa res dolent, però no em vinguis amb hòsties. T'has fet gran i tens la vida arreglada, però assumeix–ho i no em ploris les teves inaguantables històries d'un ex-gracienc que s'enyora del soroll i de l'ambient del barri. Repeteix amb mi: S-A-N-T C-U-G-A-T.

Fa temps que saps que La gent de Gràcia som com els de Bilbao: naixem i/o vivim allà d'on ens surt dels pebrots. Per tant, deixa de fer l'imbècil, que darrerament vas de batacada en batacada. Que no trobaries pentagrama on hi poguessis encabir la de cops que fas el notes. De bon rotllo, eh?

–Ah!, que dius què? -és l'únic que escolto per resposta. El tio com si sentís ploure i com si jo no hagués dit res, continua amb el seu discurs melangiós. Insisteix en la seva esmoladora paranoia a pinyó fix. Em menja el tarro amb records i pensaments de Festa Major, de Sant Medir, dels foguerons… i l'única cosa que em contesta que té certa solució de continuïtat amb el que jo li plantejo és si fa no fa això:

–I és que en la llunyania ho passo molt malament. Fa dies que a les cames m'agafen tremolors cròniques, Mauri. Si anés al metge em receptaria tranquil·litzants, però sé que no és el remei. No pensava que em seria tan dur, però marxar del barri m'ha matat. Com el mussol i la lluna s'albiren en la distància, tot i estar jo només a un alè de tren, trobo Gràcia tan i tan llunyana… sento que vaig perdent no tant el lloc físic en sí mateix, sinó el fet diferencial gracienc: el brogit a les vesprades, els vermuts diumenge al matí, les croquetes del Resolís, els gitanos del Raspall, el trobar-se als llocs de sempre, d'aquí és on ve el meu neguit.

Déu! —Eppur si muove!  Almenys em contesta alguna cosa amb cert sentit reflexiu, espero que si més no s'escolti a ell mateix, perquè això jo ja ho sabia i ja li deia a la setmana del seu trasllat a l'altra banda del Tibidabo.

Així, consensuat el diagnòstic li dic que té un parell de solucions: o que assumeixi la morriña i que es vagi integrant amb la vida i la manera de fer del seu nou entorn, o que convenci la dona que millor que la torreta amb jardí és un pis antic i sense ascensor. Però aquí. I que el tema de pilones i del sentit dels carrers el deixi per més endavant. Almenys que tingui alguna oportunitat, el pobre.

Res, i que no em torni a menjar el tarro  fins que no ho tingui clar i es decideixi. I que si no s'afanya perdrà el tren. Que és tard i vol ploure i que a mi sí m'espera la penya a la plaça.

La plaça…

Allà me n'hi vaig!

Sa cançó de s’estiu?

Música 4 Comments »

Passejant per aquests móns de l'Internet m'he trobat amb aquesta perleta. Una rumbeta del menorquí Miquel Mariano que té totes les característiques per convertir-se en cansión del verano… almenys a Menorca!

VERIGUT

 

Com vaig fer amb La noia del calçot us adjunto la lletra. La putada és que l'he estat buscant i no hi ha hagut manera, així que com ja ho tenia en ment, m'he posat a transcriure-la jo. I mira que és llarga la cabrona!

Allargat a sa vorera
amb els peus mig en remull
ofegant sa son enrere
el sol me deixava cuit

Entre els full d'aquell diari
que em servia de capell
espiava qual corsari
de llevant fins a ponent.

La vaig veure i no m'ho creia
tremolà`sa meva pell
despré´s´d'una repassada
des turmell fins as clotell.

Un pessic a cada galta
potser no estava despert,
i quan pes costat passava
com un llamp ja estava dret.

Li vaig dir una picardia
amollada en menorquí
i girant de cop i volta
em va respondre aixuxí:

Mai darling inglish pitinglish,
menorquin no andersten
and mai jolidei is litel
it is jot i no pai pai

Biutiful is iuar island
sefini enli tudei
latin lover espavila
o gut bai no hi ha remei.

Com sa cosa perillava
prest vaig prendre posicions
poc a po me l'atracava
per sa primera lliçó

"Verigut" vol dir paput
"verigüël" vol dir que ets mel
"foqui-foqui" ja has rebut
"nyaca-nyaca" som al cel.

Si problemes hi de llengua
se me'n fot, m'és ben igual
podem fer l'amor per senyes
que és més internacional

Amb la mar per testimoni
el cel feia de cobert
unes quantes rebolcades
amb ses manyes d'un expert

Nedant com una sirena
va partir cap es seu iot
Mentrestant, jo li cantava
una segona versió:

Verigut m'has ben fotut
verigüel necessit gel
foqui-foqui açó ha retut
nyaca-nyaca lo que em perd

Com tenim temps i paciència
mus veurem s'estiu que ve
si ho feim per correspondència
tal vegada ens pot anar bé

Mai darling inglish pitinglish,
menorquin no andersten
and mai jolidei is litel
it is jot i no pai pai

Biutiful is iuar island
sefini enli tudei
latin lover espavila
o gut bai no hi ha remei.

Verigut m'has ben fotut
verigüel necessit gel
foqui-foqui açó ha retut
nyaca-nyaca lo que em perd

Com tenim temps i paciència
mus veurem s'estiu que ve
si ho feim per correspondència
tal vegada ens pot anar bé

…si ho feim per correspondència…
…o sinó…
…o sinó…
…o sinó per Internet.

Dieichofacueirio

Música 1 Comment »

No sé si heu vist l'últim anunci d'Aquarius (que fan bons anuncis, no en va són la mateixa companyia que la Coca-Cola), on al final surt una versió de la cançó Aquarius versionada per Raphael. Jo l'havia vist un dia en un zàpping o vés a saber on i realment és de les coses més punk que he vist en ma vida.

L'he estat buscant com un boig i si bé no l'he trobada sencera, si que n'he trobat un extracte d'un programa on hi sortia.

Aquí el teniu, no us el perdeu que paga la pena: 

 

Aquest altre ja és opcional, només per als més crestes. El Tamborilero:

 

Punk is not dead mamones! 

 

El gol de Messi

General 16 Comments »

Estava jo escoltant el partit del Barça i m'he fartat tant de sentir quesi gols, que si Messidona, que si estratosfèric… que al final me posat cabut per intentar veure el gol dels nassos!

Bé, doncs si esteu impacients com jo, en aquesta pàgina, teniu els tres primers gols del Barça.

I sí, el de Messi és de traca i mocador! 

Vinga, com la pàgina està bastant petada, m'he pres la molèstia de pujar-lo al youtub

La Ley de Mauri

Política 20 Comments »

Cuando en un blog o foro hispanohablante aparecieren los términos “catalán” o “Cataluña” y especialmente si éstos se incluyeren en proposiciones del tipo:

a) “traducido al catalán el programa o software X”
b) “el dominio .cat llega/aumenta/se sitúa/crece (…)”
c) "la inmersión lingüística en Cataluña (…)"

En el caso a), si el hilo superare los 20 mensajes, éste tendiere a alumbrar uno o más mensajes que respondieren al arquetipo castizo-reflexivo que reflejare el modelo: “con todo el respeto, para qué una traducción al catalán si todos entendemos el castellano, no tiene sentido” o paradigmas similares sensu proprio.

En el caso b), si el hilo llegare al linde de los diez mensajes, su progresión convirtiérese geométrica en base al argumentario tipológico de “esto fragmenta Internet” o “voy a pedir el dominio de Bolullos .bo, o "de mi comunidad de vecinos” o perístasis de pareja magnitud reflexiva.

En el caso c), las respuestas que declamaren estupor e indignación acostumbraren a aparecer cuasi instantáneamente, momento a partir del cual el hilo degenerare en soflamas de afirmación nacional fuere ésta del terruño o del imperio.

En cualquier otro caso y también en los glosados, en cuanto el hilo superare los 50 mensajes, la posibilidad de que aparecieren términos como “Carod-Rovira”, “discriminación” o “nazi-onalistas” fuere tendente a 1, así como la invocación a la Ley de Godwin.

Otrosí: la probabilidad de que los hilos derivaren en un flame fuere comúnmente la unidad. Y recurrentemente se reclamare la unidad también de España. O se atestiguare ésta inquebrantable. O, por cojones, indisoluble, a fuer de proclamare insolidario y disidente judaico-popular a quién pretendiere ni susurrare sensu contrario.

Y en verdad os digo, hermanos -y hermana-, que tanto diere que el foro o el blog se decantare a diestra o siniestra, que compartiere espíritu maquero o linuxero, que reivindicare amor gay o hetero, o que afirmare querencia por carne o pescado… la Ley de Mauri es insoslayable.

Y quienes no la contemplaren, observaren cuán sus comentarios menguaren y sus hilos perecieren.

Sea pues.

Tot per l’audiència: va de ties bones

General 4 Comments »

A GràciaNet som tan políticament correctes que no hi ha manera de veure pit i cuixa a cap dels nostres blocs, el més agosarat que hem ensenyat ha estat una patata en bikini. I para de comptar.

Doncs bé, per compensar aquesta gran injustícia, avui penjaré un apunt amb ties bones, que ara que no es pot menjar carn fa més ràbia. 🙂

I no unes ties bones qualssevol, no, sino conegudes nenes de sèries de la tele que ja veureu com han crescut…

 

 La primera: aquesta és la Tiffani Thiessen, la Kelly Kapowski de "Salvados por la campana".

Déu n'hi do, quin canvi, eh?.

Una altra que us sorprendrà. Us n'enrecordeu de la nena petita del "Show de Bill Cosby?"

Doncs, guaita tu…

 

I una altra que també ha fet l'estirada, la petita del "Príncipe de Bel-Air!

Jo és que no sé què els hi donen de menjar…

 

I per acabar, l'Embrujada més reconeguda de la xarxa:

Qui diria que aquells conjurs xorres donarien tan esplèndids resultats…

 

En fi, bona setmana santa a tothom. Ah! això ho he vist a Vaya Tele i la font original és aquí. Hi trobareu més canvis sorprenents, si voleu. 


WordPress Theme & Icons by N.Design Studio. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.
Entries RSS Comments RSS Entra
Aneu a la barra d'eines