Dia de l’orgull GUI

General 7 Comments »

Com tots sabeu, s'anomena GUI en anglès al Graphic User Interface o Interfície Gràfica d'Usuari.

Els feliços posseidors de màquines Mac sempre hem estat molt satifets de la nostra GUI i des de fa molts anys tenim molt clars conceptes com usabilititat, intuïtivitat i altres conceptes ara molt de moda però que ja estaven presents en els primers Mac, allà per l'any 1984 quan encara la majoria de màquines –i durant uns quants anys més– feien servir un sistema de línia de comandaments anomenat DOS.

I avui, com en aquell llunyà 1984, torna a ser dia d'orgull GUI. La companyia de la poma posa a la venda avui a Estats Units el iPhone. Com qualsevol cosa que fa Apple, té la seva munió de fanàtics i de detractors i entre les seves crítiques n'hi ha del tipus que el que fa l'iPhone ja ho poden fer altres telèfons, que si té funcions limitades com a PDA, que si no té GPS…

D'una altra banda, els típics geeks crítics amb qualsevol cosa que faci Apple, sempre et surten que per aquest preu tens un model XXX-YYY que et fa exactament el mateix, o si més no, similar. I que Apple és per a pijos, etc, etc.

El que no entendran mai certs geeks, és que Apple no ven ordinadors, iPods i ara iPhones pel què fan, sinó pel com ho fan.

Independentment del possible èxit comercial (o no) de l'iPhone, quedeu-vos amb aquesta interfície d'usuari. Acabareu fent-ne servir una de similar abans o després. GUI powa!

 

I un altre vídeo on es poden veure la de coses que es poden fer amb l'iPhone

 

30 anys d’eleccions democràtiques

Política 19 Comments »

Feia temps que no xuclava res de escolar.net, però aquest vídeo m'ha semblat curiós. Eren altres temps, i tot s'ha de dir, la talla política de molts que apareixen en el vídeo dóna mil voltes a la mediocritat extrema de la que gaudim avui.

ETA trenca la treva

Política 13 Comments »

Els salvapàtries d'ETA han decidit trencar la treva i les esperances d'un(s) poble(s) que s'acabés d'una fotuda vegada l'anacronisme aquest d'uns tios encaputxats i amb pistoles assassinant els qui no pensen com ells o els que senzillament passaven per allà.

De fet ja estava trencada quan a la T-4 ja es van pelar a dos que passaven per allà i de fet potser hauríem de fer-nos tots autocrítica que cada cop que s'obre un procés de pau ens l'agafem amb il·lusions renovades i ens estan prenent el pèl una i una altra vegada.

I el que aconsegueixen amb aquesta oficialització del trencament de la treva està molt clar: d'una banda carregar-se el possible pacte entre el PSOE i Nafarroa Bai a Nabarra i deixar que governi UPN, i d'una altra, òbviament aplanar el camí per una possible victòria del PP a les properes eleccions generals.

És el cuánto peor, mejor de tota la vida. Una colla de cabrons.

Una d’almogàvers

Política 6 Comments »

Aquest any torna haver-hi festa d'aniversari del meu bon amic Àlex. Moltes felicitats!

I el que tenen les festes de l'Àlex és que són temàtiques. Si l'any passat havíem d'anar disfressats de mafiosos, aquest any ens toca anar d'almogàvers.

És a dir, més o menys d'aquesta pinta:

Ja us dic que faldilla no me'n posaré perquè no m'ha donat temps de depilar-me i encara no llueixo prou moreno. I jo en aquestes coses sóc molt coqueta. 🙂

Però sí que aprofitaré per traslladar-vos un text de l'Arturo Pérez-Reverte sobre els Almogàvers. Malgrat el rerefons espanyolasso que es gasta, és una bona història. Vive Dios. 

UNA DE ALMOGÁVARES

Arturo Pérez-Reverte

De ese centenario se ha hablado poco, pues nadie puede hacerse fotos a su costa.

Hace setecientos años justos, además de salvar el imperio bizantino del avance turco, los almogávares arrasaron Grecia. Fue un episodio sólo comparable a la conquista de América por bandas de aventureros sin nada que perder salvo el pellejo -que se cotizaba a la baja- y con todo por ganar si salían vivos. Pero en esta España donde los libros escolares no los determina la memoria, sino el pesebre donde trinca tanto sinvergüenza periférico y central, esas historias han sido eliminadas, o manipuladas en beneficio de los golfos que organizan el negocio en plazos de cuatro años: los que van de una urna a otra. El resto importa un carajo. De los almogávares, como de lo demás, no se acuerda casi nadie. Eran políticamente incorrectos.

Madrugando el siglo XIV, el emperador de Bizancio pidió ayuda para frenar el avance de los turcos, y la corona de Aragón envió sus temibles Compañías Catalanas. Lo hizo para quitárselas de encima. Estaban integradas por almogávares: mercenarios endurecidos en las guerras de la Reconquista y en el sur de Italia. Sus oficiales, de mayoría catalana, eran también aragoneses, navarros, valencianos y mallorquines. En cuanto a la tropa, el núcleo principal procedía de las montañas de Aragón y Cataluña; pero las relaciones mencionan apellidos de Granada, Navarra, Asturias y Galicia.

Feroces y rápidos, armados con equipo ligero, combatían a pie en orden abierto, con extrema crueldad, y entraban en combate bajo la señera cuatribarrada de Aragón. Sus gritos de guerra eran Aragón, Aragón, y el terrible, legendario, Desperta, ferro. La historia es larga, tremenda, difícil de resumir.

 Seis mil quinientos almogávares recién desembarcados en Grecia destrozaron a fuerzas turcas muy superiores, matando en la primera batalla a trece mil enemigos, sin dejar con vida -eran tiempos ajenos al talante, al buen rollito y al diálogo entre civilizaciones- a ningún varón mayor de diez años. En la segunda vuelta, de veinte mil turcos sólo escaparon mil quinientos. Y, tras escaramuzas menores, en una tercera escabechina los almogávares se cepillaron a dieciocho mil más. Eran letales como guadañas. Además, entre batalla y batalla –españoles a fin de cuentas– pasaban el rato apuñalándose entre sí por disputas internas, o despachando a terceros en plan chulito, como los tres mil genoveses a los que por un quítame allá esas pajas acuchillaron en Constantinopla, durante una especie de botellón que terminó como el rosario de la aurora.

A esas alturas, claro, el emperador Andrónico II se preguntaba, con los huevos por corbata, si había hecho bien contratando a semejantes bestias. Así que su hijo Miguel invitó a cenar a Roger de Flor, que era el jefe, y a los postres hizo que mercenarios alanos los degollaran a él y a un centenar largo de oficiales. Fue el 4 de abril de 1305. Después de aquello los griegos creyeron que la tropa almogávar, sin jefes, pediría cuartel. Pero eso era desconocer al personal. Cuando apareció el inmenso ejército bizantino para someterlos, aquellos matarifes oyeron misa y comulgaron. Luego gritaron: Desperta ferro, Aragón, Aragón, y se lanzaron contra el enemigo, pasándose por la piedra a veintiséis mil bizantinos en un abrir y cerrar de ojos. Lo cuenta Ramón Muntaner, que estuvo allí: no se alzaba mano para herir que no diera en carne.

 No quedó sólo en eso. Enterados los almogávares de que nueve mil mercenarios alanos -los que aliñaron a Roger de Flor- volvían a su tierra licenciados y con familia, les salieron al paso, hicieron picadillo a ocho mil setecientos y se quedaron con sus mujeres. Después, durante una larga temporada y pese a estar rodeados de enemigos, se pasearon por Grecia saqueando y arrasando, por la patilla, cuanto se les puso por delante. Fue la famosa venganza catalana. Y cuando no quedó nada por robar o quemar, fundaron los ducados de Atenas y Neopatría: estados catalano-aragoneses leales al rey de Aragón, que aguantaron durante tres generaciones hasta que con el tiempo, el sedentarismo y el confort, se fueron amariconando -hijo caballero, nieto pordiosero- y quedaron engullidos, como el resto de Grecia, por la creciente marea turca que había de culminar con la caída de Constantinopla. Y ésa, colorín colorado, es la historia de los almogávares.

 Admitan que es una buena historia. Vive Dios.


WordPress Theme & Icons by N.Design Studio. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.
Entries RSS Comments RSS Entra
Aneu a la barra d'eines