ko

I ja era hora. Em sembla que tots érem conscients que si obríem qualsevol bloc animant la selecció francesa, llavors segur que palmàvem, així que crec que hem fet tots bé de fer veure que aquí no passa res i a esperar esdeveniments.Jo, a part de tot me n’he anat a sopar al Tossal i Déu n’hi dó la petardada que hi ha hagut amb el 3-1. I si bé els francesos no és que ens siguin en general molt molt simpàtics, l’entrenador és català!Mireu el que deia en una entrevista:

[…]Bé, quan degenerava i arribavem a les mans, m’ha passat que emtractessin de "brut espanyol". Arriba un moment on les parides estornen a fer notar.

I com reaccionava vostè?
Jo deia: "No soc espanyol, sóc català".Perquè el meu pare va néixer català i republicà, abans de fugir delfranquisme quan tenia 16 anys. Quan Frank Rijkaard (l’entrenadorholandès del Barça) fitxa pel barça, fa la seva presentació en català.És solidari. Vol dir: "pertanyo a aquest club, la seva identitat neixd’unes arrels que valen més que l’esport la guerra de 1936 i tot el queva seguir, i ja sé tot això". Conservar la seva identitat, és dir:existeixo, no teniu el dret d’apartar-me.
_________________________________
[…] Bon, quand ça dégénérait en bagarre, il m’est arrivé de me fairetraiter de «sale Espagnol». Arrive un moment où les conneriesressortent.
Comment réagissiez-vous ?

Je disais : «Jene suis pas Espagnol, je suis Catalan.» Parce que mon père est nécatalan et républicain, avant de fuir le franquisme à seize ans. QuandFrank Rijkaard [l’entraîneur néerlandais du FC Barcelone, ndlr] estintronisé à la tête du club, il fait sa présentation en languecatalane. Il est solidaire. Ça veut dire : «J’appartiens à ce club-là,son identité puise dans des racines qui valent plus que le sport laguerre de 1936 et tout ce qui a suivi , et je sais tout ça.» Garder sonidentité, c’est dire : j’existe, vous n’avez pas le droit de m’écarter.

O sigui que aquest partit no deixa de tenir el regust d’una petita venjança

En fi, opá, la lluita entre cadenes, Cuatro i La Sexta s’ha decidit a favor de Cuatro. Quatre partits han durat al mundiá!

——

Coses que he anat trobant…

També he trobat una pàgina que ha anat fent acudits al vol, n’hi ha de molt lamentables, però també n’hi ha de bons:

Sabes como manda Luis Aragonés a dormir a sus hijos? Diu ñiños! A vuestros octavos!

No veas en Francia Si-dan, no?

Va Luis Aragonés a la polleria i diu: Peddona, me pones un pollo a octavos?

Tu sabe poqué los jugadore d’ejpanya no tienen el bachillerato? xq lo dejaron en octavo!

Luis Aragonés està perseguit per la SGAE. Ha entrat a l’fnac i ha cremat tots els discos de José el Francés

La lectura postiva: Al menys Casillas ha aprés francès. Avui se n’ha xupat tres.

No es lo mismo Francis Ford Coppola que que te Copule Francia

So que va Puyol i diu: però que Fraaança, neng?!

Hi ha alguna cosa especial entre França i Espanya. Em sembla que es diu Andorra.

No es lo mismo ‘París, Francia’ que que Francia te mande a parir

Sabes porqué en España sólo hay ciudades o pueblos? Porqué lo de Villa no sirve pa ná.