Com tots sabeu, s'anomena GUI en anglès al Graphic User Interface o Interfície Gràfica d'Usuari.

Els feliços posseidors de màquines Mac sempre hem estat molt satifets de la nostra GUI i des de fa molts anys tenim molt clars conceptes com usabilititat, intuïtivitat i altres conceptes ara molt de moda però que ja estaven presents en els primers Mac, allà per l'any 1984 quan encara la majoria de màquines –i durant uns quants anys més– feien servir un sistema de línia de comandaments anomenat DOS.

I avui, com en aquell llunyà 1984, torna a ser dia d'orgull GUI. La companyia de la poma posa a la venda avui a Estats Units el iPhone. Com qualsevol cosa que fa Apple, té la seva munió de fanàtics i de detractors i entre les seves crítiques n'hi ha del tipus que el que fa l'iPhone ja ho poden fer altres telèfons, que si té funcions limitades com a PDA, que si no té GPS…

D'una altra banda, els típics geeks crítics amb qualsevol cosa que faci Apple, sempre et surten que per aquest preu tens un model XXX-YYY que et fa exactament el mateix, o si més no, similar. I que Apple és per a pijos, etc, etc.

El que no entendran mai certs geeks, és que Apple no ven ordinadors, iPods i ara iPhones pel què fan, sinó pel com ho fan.

Independentment del possible èxit comercial (o no) de l'iPhone, quedeu-vos amb aquesta interfície d'usuari. Acabareu fent-ne servir una de similar abans o després. GUI powa!

 

I un altre vídeo on es poden veure la de coses que es poden fer amb l'iPhone