Avui he anat a Barcelona, feia més de dos mesos que no hi anava. Concretament he anat a les oficines de l’Ajuntament de Barcelona.

Hi he anat perquè fa una setmana em van enviar una carta dient que faltava documentació d’una subvenció que havíem demanat. El que faltava era la fotocopia compulsada del meu DNI.

Però jo ja l’havia entregat, però es veu que durant el viatge entre les oficines del Districte de Gràcia i les oficines de l’Ajuntament de Barcelona s’ha perdut. Curiós perquè estava tot dins d’un sobre tancat però només s’ha perdut aquest paper.

Durant quatre dies sembla ser que han estat trucant-se entre les dues oficines per saber on està la fotocopia del meu DNI i han arribat a la conclusió que el paper s’ha desintegrat o s’ha fugat.

He agafat la bici i després de superar a uns quants cotxe assassins, unes velletes que travessen el semàfor en vermell i un motorista que es pensava que era el Rossi he arribat a la plaça de Sant Miquel numero 4-6, lloc on hi ha les oficines.

M’he dirigit a la recepció, allà m’han demanat al DNI i a canvi m’han donat una targeta identificava. Primer problema si havia d’entregar el DNI compulsat l’havia de portar a sobre i no el podia deixar a recepció. Li he explicat a la funcionària i molt amablament m’ha tornat el DNI. Primera prova superada.

Ara calia passar el control de seguretat, que he pogut superar sense cap contratemps. Un cop passat l’arc de seguretat he preguntat, als Guardia Urbans, on estava el departament de subvencions de Serveis Generals. S’ho en estat preguntant entre ells i com que no ho sabien han cridat el Jose, un altre guardia urbà, que quan ha vingut m’ha dit que estava a la quarta planta.

He agafat l’ascensor i m’he plantat a Serveis Generals, allà m’han dit que no que havia d’anar a Gerència de Serveis Generals que estava just a sota. He baixat les escales fins a la Gerència de Serveis Generals.

Doncs no, tampoc era aquell lloc. Un noia molt simpàtica m’ha dit que havia d’anar a Serveis Generals i Administratius. Si baixava les escales i anava cap a l’edifici nou trobaria un ascensor al costat de les escales i allà havia de baixar fins l’entresol.

He baixat les escales i he trobat uns cartells indicadors: Edifici nou i edifici novíssim. He anat cap al nou, però allà no hi havia cap ascensor! He començat a donar voltes i no trobava l’ascensor, he trobat no se quants departaments, el despatx del Regidor Ponent d’Esports i no se quants llocs més.

Finalment he trobat l’ascensor, que no estava al costat de l’escala. He pogut baixar a l’entresol i he trobat el departament de subvencions.

Resultat de la visita a les oficines de l’Ajuntament: tres quarts d’hora perduts, una fotocopia compulsada que està a l’Ajuntament i una altre fotocopia que ara està a les illes Caiman.