Dues hores i 38 minuts

General Comentaris tancats a Dues hores i 38 minuts

El post d'avui faig un copiar i enganxa del bloc de la cunyada:

Ja feia dies que volia parlar de l’AVE, aquesta “obra faraònica” que ens han plantat per unir-nos molt més amb la “capital”, potser com a intent per tenir un lligam, un encadenat més, amb “l’Espanya”. No dels dies que han significat d’obres, d’aturades i retards a rodalies, dels obrers morts en aquestes obres… sinó de com els mitjans de comunicació públics i no públics van viure aquest gran dia. La majoria de programes van enviar dos col·laboradors. En el cas dels mitjans catalans es trobaven a la plaça Catalunya, un havia d’anar a l’estació de Sants a buscar l’AVE i l’altre a l’aeroport. En el cas dels mitjans espanyols, els enviats especials es trobaven a la Puerta del Sol.

La missió? Veure si arribaven abans per aire o per terra. En tots els casos va guanyar el pont aeri. Per fer els trajectes dels punts de trobada als punts de sortida i dels punts d’arribada als nous punts de trobada els viatges es feien en taxi. Què volien demostrar? Que en el fons, tot i els problemes -problemes, per cert, oblidats de cop i volta- durant la construcció de la via, l’AVE era i és necessari? Però el que em va doldre més és que els mitjans públics gastessin els diners en pagar bitllets, d’avió i de tren, i tiquets de taxi, d’anada i de tornada, en cada un dels programes que emetien, o en una bona part.

La missió i l’objectiu de El 9 nou fou un altre. Enviaren un periodista del mitjà a fer el trajecte Toses – Barcelona. Explica que mentre espera el tren a quarts de 9 del matí, se sent per la ràdio que el primer AVE ja ha arribat: set minuts abans d’hora. Quan passen per Planoles, el tren ja porta 3 minuts de retard. A Ribes de Freser (i no Fresse com sovint es poden veure als rètols lluminosos de les estacions de tren) cal fer un canvi de tren: cal esperar 8 minuts que arribi el tren de Barcelona. En sortir de Ribes ja van 12 minuts tard. Abans d’arribar a Campdevànol, identificació de rigor. Sí, des de fa mesos et poden preguntar: “Identifiquese, por favor”. La Policia Nacional espanyola que busca insistentment alguna cosa. En arribar a Ripoll, el panell lluminós de dins el tren anuncia que la propera parada és Campdevànol…

Fins a Manlleu, excepte un parell d’estacions, ningú ven bitllets. Deuen preferir gastar bolígrafs i talonaris. No és fins a Vic que el tren s’acaba d’omplir. En arribar a la Garriga, ja han recuperat minuts. Ara només són 3 minuts. (Per cert, cal recordar, que actualment es triga uns minuts més a fer aquest trajecte que quan van inaugurar la línia! D’això ja en fa uns quants anys). D’aquest punt a Sants, el tren no té cap problema. Els vagons van plens de gent, el revisor amagat, sense demanar bitllet. Hora d’arribada: falten 2 minuts per dos quarts de 12. és a dir, 2 hores i 38 minuts. Igual que de Madrid a Barcelona.

Com explica el periodista, en Josep Comajoan, en el seu article, la sort d’aquest tren és que per la velocitat no et mareges i que fins i tot, depèn del dia i l’hora, et pots estalviar els diners del bitllet. Cal prendre-s’ho amb bon humor!

 

Subvencions

Castellers de la Vila de Gràcia 1 Comment »

Des de fa uns anys m'encarrego de les subvencions de la colla. Com un dia va dir no se qui, presentar i justificar subvencions és un art o el joc del gat i la rata.

Sempre has d'intentar portar totes les coses que et demanen, cada any canvien.

Aquest any vaig aconseguir un rècord, presentar les 6 subvencions que es presenten a Gràcia i Barcelona, estant al Districte menys de 20 minuts. Ja que estava tot complert i no faltava cap paper.

Però no tot podia ser perfecte, dilluns van trucar des de l'ICUB, dient que hi havia un problema. La fotocopia del meu carnet d'identitat que tenien estava caducat.

Es veu que la fotocopia que vaig presentar l'any passat o l'han perdut o no la troben.

Per culpa seva he perdut una hora de la meva vida baixant fins a l'ICUB perquè facin una fotocopia del meu DNI.

De moment Subvencions 1 Martí 1  

Donar Sang

Castellers de la Vila de Gràcia 4 Comments »

Dissabte passat vaig anar per primera vegada a donar sang. No ben bé perquè mai hi havia anat, suposo que com tot falta una excusa per anar-hi. El fet de anar-hi juntament amb altres membres de la colla, suposo que era l’excusa que necessitava.

Suposo que a partir d’ara repetiré i hi aniré més sovint.

Malgrat que em van haver de punxar al dos braços, no em va fer mal i no em van sortir morats al braços. es veu que la vena del braç esquerra no sortia prou sang (amb el mateix temps vaig treure cinc cops més pel braç dret que l’esquerra).

El que si que vaig notar va ser cansament, sobretot perquè no vaig fer massa cas a les recomanacions. Després de donar sang vaig anar a diferents llocs de Barcelona amb la meva bici (i recomanen no fer exercici després de donar sang). Quan ja estava arribant a casa, em semblava que hagués fet una etapa del Tour de França, del cansat que estava.

Si no ho heu fet mai, feu-ho, és una molt bona experiència.

Sensacions

Castellers de la Vila de Gràcia 2 Comments »

A l’últim sinó de la colla, es va publicar aquesta carta de Claudio Orrego, alcalde de Peñalolén (Població xilena on van actuar els Casteller de Vilafranca). Tal com deia el Carles Gallardo en la introducció de l’article, aquesta carta et fa recordar les emocions que et produeixen els castells, i el motiu pel qual estàs tant enganxat. Emocions que de vegades, a causa de la feina del dia a dia a la colla, s’amaguen i no les podem gaudir.

 

Hoy se cumple una semana desde que los Castellers de Vilafranca (Cataluña, España) estuvieron en Chile y en Peñalolén. Han pasado días pero la emoción sigue intacta. Verlos hacer una torre en homenaje a las víctimas de Villa Grimaldi (y de Chile y del mundo), escuchar la música mientras entraban marchando al Municipio atiborrado de miles de Peñalolinos, sentir la expectación al ver a los niños subir a cada torre, y experimentar la confianza de ser uno de ellos, son imágenes y emociones que quedarán para siempre. Y es que los Castellers no son un espectáculo o un grupo de artistas, a los que se ve una vez y luego se olvida. Son una imagen viva de esos valores que nos devuelven la esperanza en el género humano y nos invitan a sacar lo mejor de nosotros mismos: solidaridad, pasión, alegría, confianza, sueños, fuerza, disciplina y sabiduría.

Son una invitación entusiasta a volver a creer en un mundo nuevo. Un mundo donde la gente valga por lo que es no por lo que tiene. Un mundo donde se pueda volver a confiar en el que tengo al lado. En fin, un mundo más feliz, más sencillo y más humano. No puedo dejar de pensar en Josep, Alex, Felix, el cap de Colla cuyo nombre no recuerdo, y tantos miembros de esto maravilloso grupo humano. Gracias por vivir y compartir con tanta alegría y sencillez este tesoro que es el Mon Casteller. Gracias Lucho Carrasco por contagiarnos con tu sueño loco de traer a 150 catalanes a construir castillos humanos y hermandad entre naciones, comunas, edades y clases sociales. Gracias Gonzalo Navarrete por apoyar tan entusiastamente esta aventura.

Mientras veía sus presentaciones atiborradas de chilenos y chilenas de todas las clases y edades, me preguntaba: que buscamos con tanto interés en estas torres humanas? No será que en esta tradición milenaria hay claves que nos permitan pensar en un país mejor. Y es que lo que pasó en las plazas de Santiago, Valparaíso, Colina, Lo Prado y Peñalolén, fue tanto un acto de destreza física como una afirmación política sobre el país que soñamos construir. Un país donde la experiencia de comunidad sea algo real y al alcance de todos; donde ricos y pobres puedan compartir sin perjuicios y sin barreras que los separen; donde el color del pelo, la opinión política y la religión sean un atributo más y no un factor de división; donde lo común sea más fuerte e importante que lo individual; donde alegría se consiga construyendo sueños y no sólo comprando en malls. Ha pasado una semana y más que lo que vivimos entonces, me entusiasma pensar en lo que viviremos en el futuro. Soy de aquellos que la emoción lo mueve a la acción. Ya hemos decidido sumarnos a Lo Prado y Cerro Navia para hacer una colla (agrupación castellera) con niños y jóvenes de Peñalolén. Pero ese es sólo el principio. Seguiré soñando (y trabajando) por llevar el espíritu de los Castellers a todo Peñalolén, y porqué no a la política Chilena. Que bien nos haría tener un país como Casteller. Chile ya tiene la forma. Ahora sólo le falta fortalecer su espíritu. Manos a la obra!”

 

  
Claudio Orrego

Preferències

Ganapies Comentaris tancats a Preferències

Qui té preferència, aquell que fa temps que desenvolupa una activitat a un lloc determinat o aquell qui acaba d’arribar a aquell lloc i li molesta aquesta activitat.

Això es podia aplicar a les matinades, a la Festa Major, o a Gràcia.

Però avui he viscut un altre exemple, durant l’assaig de Ganàpies.

Des de temps immemorials (des de que jo vaig a Ganàpies i el meu desgastat cervell recorda) que quan plou anem a assajar al local d’hivern.

El local d’hivern està situat a 50 metres del local de Ganàpies (davant del bar de ciències, on hi ha la senyal dels ferrocarrils). Concretament està a l’esplanada coberta que hi ha al costat del bar.

Deu fer cosa d’un any, que allà han instal·lats un mòduls prefabricats que s’utilitzen com a despatxos.

Doncs avui, mentre estàvem assajant, han sortit dos personatges per la finestra i ens han dit que marxéssim d’allà perquè els molestàvem.

Perquè havíem de marxar? Si són ells que ens van ocupar el nostre espai?

Entre altres arguments ens han dit (això si sempre en castellà, no és que em molesti, però si em molesti que diguin CASTELLETS, no saben dir CASTELLS??):

         Amb tant soroll no hi ha manera d’escriure res. CONTRAARGUMENT 1: Agafa el portàtil i ves al bosc. CONTRAARGUMENT 2: Les obres del costat, que t’inpedeixen poder mantenir una conversa normal no et molesten?

         Si no marxeu haurem de marxar nosaltres. CONTRAARGUMENT 1: No teniu gana? Són les dues i pico i no esteu menjant? Aneu a dinar!! CONTRAARGUMENT 2: Doncs marxeu… no tindré mala consciència

         Estem fent investigacions per la universitat. CONTRAARGUMENT 1: Uix!! Que important que sou!! Esteu gastant diners públics de manera correcte o esteu gastant diners fent estudis com els “Catalans els tenen més decantats cap a la dreta” o “El 40% dels catalans pixen asseguts”

Fins els collons, he acabat!! Per sort al cap de deu minuts de increpar-nos han marxat.

Coordinació

General 1 Comment »

Cal tenir molta coordinació per fer això!

Aquest video m'he la passat el Raimon, des d'aquí et desitjo que en recuperis aviat!

 

 

 

20 de febrer

General 2 Comments »

Diuen que l'AVE arribarà a Barcelona al 20 de febrer. Mirant per internet he trobat aquestes efemèrides:

  • 20 de febrer 1835: Xilé pateix un gran terratrèmol
  • 20 de febrer de 1943: Explota el volcà Piracutin de Mèxic
  • 20 de febrer de 1958: Explota el coet de la Nasa Atlas 5 abans d'enlairar-se
  • 20 de febrer de 1777: El rei Carles III prohibeix el ball dins de les esglésies
  • 20 de febrer de 1859: Comença la Guerra Federal de Veneçuela
  • 20 de febrer de 1949: Es derrumba un mur a les illes de Cap Verd ocasionant 230 mort i 50 ferits.
  • 20 de febrer de 1965: La nau Ranger VIII s'estavella contra la lluna
  • 20 de febrer de 1987: Explota una bomba a Salt Lake City
  • 20 de febrer de 2002: S'incendia un tren a Al-Gharbiya (Egipte) i moren 370 persones i queden ferides 65 més.
  • 20 de febrer de 2003: Una avaria deixa a 8.7 milions d'usuaris sense telèfon mobil a l'Estat Espanyol
  • 20 de febrer de 2005: Un naufragi al riu Buriganga (Blangadesh) produeix 180 morts.

 

Això no vol dir res, més aviat és una gran demagògia, però el govern ha triat un dia força maleït. 

Un altre cop

Castellers de la Vila de Gràcia Comentaris tancats a Un altre cop

Sembla que li començo a agafar gustet això de fer pilars com a segon, aquest cop l'he fet a l'actuació de Santa Eulàlia a Barcelona.

Encara que no us ho creieu, jo sóc el que està de cul… (Foto de l'Eduard Marron).

Després d'aquest pilar hem fet un pilar de quatre caminat, torre de sis, tres de set, quatre de set i pilar de cinc al balcó. 

 

 

 

Síndrome expresidencial

Castellers de la Vila de Gràcia Comentaris tancats a Síndrome expresidencial

Síndrome de l’Ex-President/a:

La patologia descrita en aquest article, només és vàlida quan el president o presidenta deixa el seu càrrec voluntàriament, normalment força cansat de tota la feina que ha comportat. En cas que s’hagi vist obligat a marxar per haver perdut unes eleccions o perquè ha patit un cop d’estat, els símptomes són molt més greus i es produeixen greus efectes secundaris.

Aquest síndrome també és molt semblant al Síndrome de l’Ex-Cap de Colla, per tant també es podrien aplicar aquests símptomes.

Il·lusos: Cada nova proposta que fa el nou/nova president/a o la nova junta, provoca un somriure i un pensament de tipus: “Això no funcionarà, que il·lusos que són”

Fracàs segur: Les noves propostes també provoquen un pensament de: “Això segur que va malament, jo ja ho havia provat!”

Criticons: Qualsevol comentari a la feina feta com a president/a es rep com una crítica destructiva.

Canvi de nom: Es produeix un desconcertament, perquè cada cop que diuen “presi” et penses que va dirigit a tu, però ja no.

Anonimat: La gent nova, no sap qui ets, ni com et dius.

Rècords: Aquest símptomes es produeixen sobretot en Caps de Colla, produeix un regust amarg quan la teva colla supera un rècord que s’havia aconseguit sota el mandat de l’Ex-Cap de Colla o Ex-President/a.

Això no passava: Quan passa alguna cosa dolenta, sempre surt de la boca del ex-president/a “Això amb mi no passava!!”, “Amb mi això no hagués passat!!” o “Això abans no passava!”.                               

A la merda!: Lligat amb els dos primers símptomes, hi ha el pensament d’imprudència total al veure com la nova presidència es llença a la piscina en alguns temes i desperta el pensament de: “Amb el que em va costar posar-ho a lloc i ara ho engegaran tot a la merda!”

A mi que no em diguin res que jo era important aquí!: quan algun membre de la colla et “crida l’atenció” o et diu que no facis quelcom es desperta un sentiment de dir: “A mi que no em diguis res que jo era president/a i aquí manava jo, eh!!”

Canvi de rols: passes de ser la MÀXIMA autoritat a ser un casteller/a més, en el cas de Ganàpies, un casteller/a borratxo/a més. I que t’englobin amb la resta després d’haver estat qui has estat és com descendre un abisme!

Que què???: De saber tots els moviments de la colla passes a no saber-ne res, només el que sap la resta. I com ja hem dit, ser de la resta “no mola”, perquè tu eres qui eres!

Busca d’altres formes d’autoritat: Al no tenir oportunitat d’exercir més poder busques altres formes de manar, ja que el “gusanillo” de l’autoritat està tocant allò que no sona i penses en la teva altra colla (la universitària o la convencional), a veure si pots infiltrar-te d’alguna manera.

Laieta i Martí (expresidenta de la Colla Castellera Ganàpies UAB i expresident dels Castellers de la Vila de Gràcia)

Article publicat a la Revista Ganàpia del novembre de 2007

Descoberta

General Comentaris tancats a Descoberta

L'altre dia vaig veure Infiltrados, una pel·lícula que està molt bé (tot i que no acaba precisament com hauria d'acabar una pel·lícula americana).

A part de l'argument, els actors, el guió, etc… El que sobretot em va agradar molt va ser la banda sonora.

Buscant pel google, vaig descobrir que el tema central era dels Dropkick Murphys un grup de Boston, descendents d'Irlandesos, que fan punk celtic.  Sempre m'ha agradat molt la barreja d'instruments tradicionals amb el s tipics instruments del rock (guitarres i baixos electrics i bateria).  I realment aconsegueixen  que la gaita i l'acordió s'integri molt bé en les seves cançons.

Ha estat una gran descoberta, ara només esperar que la mula em porti els 12 discos que li he demanat que em baixi. 

 Aquí teniu alguns vídeos:

 

 

 

 

 


WordPress Theme & Icons by N.Design Studio. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.
Entries RSS Comments RSS Entra
Aneu a la barra d'eines