Ahir ens van entregar els premis Vila de Gràcia. A mi no m'agrada gens parlar en públic. Tot i que em vaig preparar el discurs alhora de dir-lo no el vaig seguir gens (sempre em poso nerviós). Ara el penjo el que teòricament hauria d'haver dit:

 

Bona nit a totes i tots:

Tal com diu el nostre cap de colla: seré breu.

Primer de tot dir que ens omple d'orgull a totes els Castellers i Castellers rebre aquest premi que atorga la nostra Vila i agraïm que ens l’hagueu concedit, perquè com a graciencs i gracienques que som aquest és el màxim honor que se'ns pot concedir.

Aquest premi ha sigut possible gràcies a tots i cada un dels castellers que han passat per la colla i sobretot a tots aquells que ja porten 10 anys al peu del canó.

Durant els darrers 10 anys, els Castellers de la Vila de Gràcia em omplert les places de la Vila de Castells amb actuacions com:

  • Sant Medir
  • Independència
  • Aniversari de la Colla
  • Festa Major
  • Diada

Hem incorporat noves tradicions a la nostra Festa Major, com la baixada del pilar caminat i hem volgut que els castells possin presents a tots els barris de Gràcia fent diades castelleres a les festes del Coll i de Camp de'n Grassot.

Però les places i carrers de la nostra Vila, no només han vist castells durant els darrers 10 anys. El Fet Castellers a la Vila de Gràcia es remunta a finals del segle XIX amb una agrupació castellera anomenada Xiquets de Gràcia. Ells van portar els primers castells aquí, a casa nostra i nosaltres hem continuat fent de Gràcia un vila castellera.

Durant, aquests 10 anys, hem fet molts castells. Mica en mica ens hem fet un nom dins del món casteller, millorant el nivell dels nostres castells i fent la nostra modesta aportació a fer dels castells un element clau de la cultura catalana. Si amb aquests 10 anys hem arribat on hem arribat, jo em pregunto on hauríem arribat si tinguéssim local propi.

Però la colla, a part de fer la seva activitat pròpia, els castells, un dels seus principals objectius és la implicació a la vila. Per això intentem fer el major número d’activitats obertes a la resta de graciencs, com per exemple la Festa Major. En que organitzem les activitats i guarnim la Plaça de la Vila.

D'altre banda, amb aquest premi volem aportar el nostre petit gra de sorra per declarar els Castells com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Projecte que es comença a engegar aquest any per part de tot el mon casteller.

Ja per acabar vull acabat amb un fet, Visca els Castellers de la Vila de Gràcia i amb un desig, Visca la Vila de Gràcia independent.

Moltes gràcies