Avui el hem dedicat al matí a fer una visita turística a Jyväskylä (és ben complicat escriure aquest nom). Pels carrers no hi havia ningú, realment semblava que tota la gentada que havíem vist ahir s’haguessin fos.

 

La visita turística ha consistit bàsicament en buscar els edificis dissenyats per l’arquitecte Alvar Aalto, que es veu que es mundialment conegut. La veritat és que els seus edificis no són molt diferents a la resta d’edificis de la mateixa època.

 

Un cop hem acabat la ruta hem decidit travessar les vies del tren (que limiten la zona antiga de la ciutat) i anar al llac que hi ha al davant, suposàvem que per allà hi hauria algun parc interessant.

 

A l’altre banda del parc ens hem trobat una esplanada molt gran ple de paradetes de tot tipus des de menjar, begudes, artesania i uns mini restaurants que feien peix, patates, verdures tot ben fregit amb unes grans paelles. Fins i tot hi havia demostracions de com es fa el salmó fumat.

 

Al mercat hem trobat tota la gent que no havíem vist al centre de la ciutat, estava ple de gent, i costava caminar.

 

A la tarda després de fer una mica el gos i aprofitant que ha tornat a sortir el sol (al·leluia!) i veiem un cel blau que ja no recordàvem, hem tornat a anar al bosc a fer una ruta a peu d’unes dues hores. La ruta que hem seguit avui (la vermella) anava per diferents caminets molt petits i que e alguns moments no sabies si allò era un rierol o un camí, de la quantitat de fang que hi havia.

 

Hem vist el trampolí que feien servir per fer els salts de trampolí a l’hivern, tot i que ara estava una mica deixat.

 Avui un grup de dues noies i tres nois finlandesos que estan a l’alberg ens han saludat en 3 ocasions diferents, ja no ens deuen tenir por! Una nova incorporació a l’alberg són dos motars que van amb samarretes nazis finlandeses.