Avui últim dia que agafem el cotxe (teòricament havia de ser el penúltim però hem avançat la nostra arribada a Hèlsinki). Però per contra hem fet l’etapa més llarga, 380 quilometres. La gran majoria sota una pluja bastant forta, i entre l’aigua que aixecaven els camions que teníem davant i les onades (que feien moure el cotxe) que tiraven els camions que venien en sentit contrari semblava que estiguéssim al mig d’un huracà.

 

Aconseguim arribar a Hèlsinki sense tenir cap accident i per potra arribem on hi ha l’alberg. Com que hem avançat la nostra arribada ens diuen que hem de dormir en dues habitacions comunitàries diferents, cap problema serà com tornar anar de campaments. Però hem d’esperar una estona que encara no han marxat els qui ocupen l’habitació.

 

Decidim anar a dinar on un vegetarià que a guia diu que es bo i barat, això si després de pagar els 3€ per deixar el cotxe al carrer 1 hora (no ens arrisquem a deixar-lo com fins ara sense tiquet).

 

Quan tornem a l’alberg, ens diuen que hi hagut un error i ens envien a un hotel que està a 300 metres. Arribem a l’Hotel Skatta, força senzillot però el recepcionista/vigilant/goril·la/guia turístic/tio molt simpàtic ens tracta molt bé.

 

Les habitacions tenen lavabo propi, cuina, nevera, tele (molt antiga) i connexió a internet (tot i que el portàtil no va massa bé i hem d’anar al passadís del pis de dalt per connectar-lo al cable). No se quin és el preu real, però us el recomano si heu d’anar a Hèlsinki: Hotel Skatta, davant del moll on surten els ferris cap Estocolm.

 

A la tarda ha tocat visita turística, on hem vist l’estil neoclàssic que impera en aquesta ciutat, no continuo amb la descripció de la ciutat perquè ho podeu llegir a la guia Trotamundos i segur que està molt més ben explicat.

 

Durant la visita ens hem topat amb dos guardaespatlles, un que vigilava un edifici privat i un altre que acompanyava a una dona i amb els primers catalans, que estrany que no haguéssim trobat cap català fins ara.

 

De Helsinki ja en parlaré més demà, però resumint podem dir que és més cosmopolita (és a dir que no tots són rossos), hi ha més turistes i aparcar el cotxe al carrer és mes car que a la zona verda.

320