ag.
18
2008
1

Plataforma multi-blocs

Fins fa poc tenia molt clares les meves predileccions pels diferents tipus de gestors de continguts (CMS), segons les necessitats triava drupal, lifetype o gallery.

Fa poc estic re-enjegant un projecte. D’entrada la combinació que tenia pensada semblava guanyadora: drupal pel portal + lifetype per tota una comunitat de webs.

El primer repte ha estat fer funcionar el portal amb Drupal 6 que encara esta una mica verd per a l’explotació intensiva professional. Utilitzar tants mòduls en versió alfa, beta i rc (release candidate) dona por d’entrada: CCK 2.0-rc6 + Email 1.0-rc1 + Calendar 2.0-rc1 + Date 2.0-rc1 + Image 1.0-alpha3 + captcha 1.0-rc2 + views-2.0-rc1 + VotingAPI 2.0-beta6… però al final amb uns quants esforços la cosa sembla que funciona.

La segona part semblava més fàcil i segura, lifetype 1.2.8 una versió alta i en teoria super-estabilitzada …però… que li passa al lifetype darrerament? sembla com si anés de caiguda, la seva última versió 1.2.8 m’està donant problemes, l’esperada 1.2.9 sembla que no arriba mai, el fòrum està apagat, al bugtraking hi ha poquíssim moviment, les novetats i notícies apareixen en contagotes i el futur lifetype 2.0 sembla molt llunyà i incert… així que… que faig? Segueixo apostant per l’opció de semrpe tot i que sembla que la comunitat esta estancada o reduïnt-se i malauradament el gran pes del desenvolupament recau en molt poques persones… o busco alguna alternativa? Està apagant-se aquest projecte?

La vida del software és molt dura.

Des d'aquí l'únic que puc dir és donar les gràcies a tota la comunitat de lifetype, gràcies a ells hem aconseguit grans coses i seguirem fent-les durant molt de temps amb els blocs de gracianet (per exemple). Les meves aportacions a la comunitat han estat petites, vaig portar el tema que utilitzo per aquest bloc a la comunitat de lifetype, participar al fórum, al bugtracking i fins hi tot vaig acabar fent alguna petitíssima i modesta aportació de codi, però sobretot i més important per mi, em van introduïr a la filosofia i la metodologia del software lliure. Mil gràcies per haver influenciat enormement en la meva vida.

Sé que no ha estat una relació de reprocitat, el projecte m'ha aportat moltíssim i m'ha permés fer coses que estaven molt més enllà de les meves possibilitats i coneixements. En el món calen projectes com aquests i calen persones que pensin que el coneixement és lliure i l'esborç s'ha de compartir. Em sento una mica traïdor per abandonar un project del qual he fet bon poc o gairebé res per ajudar-lo. Tot i axí li desitjo el millor a les persones que han dedicat una infinitat d'hores i de coneixements a fer realitat lifetype. Gràcies a ells molts graciencs s'han conegut, s'han apropat i han canviat les seves vides.

Es per això que a contracor m’he posat buscar una alternativa a la recerca d’una comunitat més vigorosa i més assentada. En aquesta nova recerca d’un gestor de multi-blocs he començat a mirar alternatives a lifetype:

WordPress MU
Elgg
b2evolution
AROUNDme
ExpressionEngine
…etc.

De moment he aconseguit fer funcionar un WordPress MU, ara falta que el provi i vegi com funciona.

Ja us explicaré la meva experiència i les meves impresions sobre el wordpress mu i d'altres sistemes que pugui provar.

Written by in: Frikades |
ag.
06
2008
1

Surrealisme


 

Written by in: Frikades |

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com

Aneu a la barra d'eines