juny
11
2007
3

Per fi la detecció del bosó de Higgs?

Es tracta només d’un rumor però se senten veus que els físics de l’accelerador de partícules Tevatron han trobat amb alguna cosa molt important en el món de la física.

Encara no se sap que és però en breu s’espera un article que aclarirà els dubtes, i s’especula insistentment que podria ser la tan esperada detecció del bosó de Higgs.

Fins ara el model estàndard de la física de partícules predeia tota una família de partícules, totes elles detectades experimentalment… totes?, bueno, totes menys una: el bosó de Higgs.

Aquest partícula ha aconseguit escapar de la detecció experimental fins el moment, i resulta que és una de les peces fonamentals del model estàndard de la física de partícules (i de gran part de la física moderna).

Pot semblar un fet anecdòtic però la importància del bosó de Higgs en la física és cabdal. Segons les actuals teories el Camp de Higgs seria el responsable de dotar de massa a tota la resta de partícules, fins al punt que alguns físics l’han arribat a anomenar la “parítcula divina”. De fet, si es confirmen els rumors l'esperat article garanteix el premi novel de la física.

Tot i així, si es confirmés la detecció, no s’ha acabat la feina 😀 s’haurà completat per fi l’esperat model estàndard, una gran fita, però s’haurà de treballar per superar aquest model i detectar les partícules supersimètriques que prediuen les teories de supercordes. :S Avui en dia pot semblar quelcom impossible però també ho semblava la detecció del bosó de Higgs!

Written by in: Frikades |
juny
06
2007
1

Horòscop als vosters blocs

Al món hi ha un munt de parides per afegir en un bloc, avui us ensenyaré com afegir l'horòscop del dia al vostre bloc.

La forma és molt senzilla. Una web anomenada eurosidentes ofereix una imatge de l'horòscop de tots els signes que modifiquen cada dia i a la qual no hi afegeixen publicitat (de moment). La tècnica per calcular l'Amor, la Salut i els Diners de cada signe no tinc ni idea de quina utilitzen, però sigui quina sigui l'efecte és el mateix.

De fet recordo que quan feïem la revista "El 9 galop" de tant en tant possavem el que anomenàvem "Horòscop Mandrau", la gent es pensava que era algún tipus d'horòscop antic o alguna cosa així. Sembla mentida l'efecte que fa possar-li un nom a les coses, no se si ningú va arribar a donar-li la mes mínima credibilitat però la gent s'ho mirava i buscava el seu signe i el dels seus amics i comparava.

La realitat era que es deïa Horoscop Mandrau perquè possava el que sortia d'un Dau 😀

Però bueno, el fet és que si voleu afegir l'horòscop només teniu que possar les següents imatges amb el codi que adjunto al final a la vostre web o bloc (us poso un per cada signe):

Imatges: 

Horòscop del día per Àries Horòscop del día per Taure Horòscop del día per Besons Horòscop del día per Cranc Horòscop del día per Lleó Horòscop del día per Verge Horòscop del día per Balança Horòscop del día per Escorpí Horòscop del día per Sagitari Horòscop del día per Capricorni Horòscop del día per Acuari Horòscop del día per Peixos

Codis: 

<img alt="Horòscop del día per Àries" src="http://horoscopo.euroresidentes.es/aries.png" />

<img alt="Horòscop del día per Taure" src="http://horoscopo.euroresidentes.es/tauro.png" />

<img alt="Horòscop del día per Besons" src="http://horoscopo.euroresidentes.es/geminis.png" />

<img alt="Horòscop del día per Cranc" src="http://horoscopo.euroresidentes.es/cancer.png" />

<img alt="Horòscop del día per Lleó" src="http://horoscopo.euroresidentes.es/leo.png" />

<img alt="Horòscop del día per Verge" src="http://horoscopo.euroresidentes.es/virgo.png" />

<img alt="Horòscop del día per Balança" src="http://horoscopo.euroresidentes.es/libra.png" />

<img alt="Horòscop del día per Escorpí" src="http://horoscopo.euroresidentes.es/escorpio.png" />

<img alt="Horòscop del día per Sagitari" src="http://horoscopo.euroresidentes.es/sagitario.png" />

<img alt="Horòscop del día per Capricorni" src="http://horoscopo.euroresidentes.es/capricornio.png" /> 

<img alt="Horòscop del día per Acuari" src="http://horoscopo.euroresidentes.es/acuario.png" />

<img alt="Horòscop del día per Peixos" src="http://horoscopo.euroresidentes.es/piscis.png" />

Written by in: Frikades |

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com

Aneu a la barra d'eines