nov.
05
2006

Joomla vs. Drupal

Actualment si volem muntar un CMS tenim els dos productes amb millor fama del mercat, Joomla i Drupal. Però quin triem? La resposta és senzilla: depèn.

Com a punts forts, Joomla disposa d’una gran Comunitat i un sistema molt amigable, és senzill i de seguida montes un portal que es veu molt bé. En canvi amb Drupal s’ha posat l’enfasis en l’arquitectura, destacaria el poderós framework i la capacitat d’estendre funcionalitats a través del que ells anomenen hooks, un grandíssim encert, perquè et permet programar qualsevol nova funcionalitat imaginable sense tocar mai el core de Drupal.

Aquí va la meva particular valoració: 

  Joomla Drupal
Seguretat   Laughing
Escalabilitat   Laughing
Rendiment   Laughing
Amigabilitat Laughing  
Comunitat Laughing  
Control i gestió de Processos   Laughing
Temes i Aspecte Laughing  
Mòduls   Laughing
Corba d’aprenentatge Laughing  

Per tant, quan utilitzaré un o l’altre? Jo personalment recomanaria el següent: Si vols muntar un portal fàcilment, que es vegi bé sense tenir que fer cap tema i existeixen mòduls per tot el que necessites, no t’importa tenir gaire el control sobre els processos i el teu servidor va sobrat perquè no tens gaires visites utilitza Joomla, en la resta dels casos aposta per Drupal.

He posat especial èmfasis en el fet que tinguis poques visites, perquè un dels punts febles de Joomla és la quantitat de consultes que fa a la base de dades sense caches de per mig. És un problema d’arquitectura, simplement observeu aquestes comparatives entre dos portals Joomla i Drupal idèntics.

 

 
Fixeu-vos sobretot en la segona gràfica i el que passa quan s'activen les funcions de cache. Sense cache Joomla era capaç de servir 18,96 pàgines per segon, en canvi Drupal només en servia 13,14. Joomla funcionava un 44% més ràpid que Drupal, però gracies a una arquitectura pensada en la optimització per cache, quan activem la cache Drupal servia 66,77 págines per segon, i Joomla, en el mateix servidor 21,27! Drupal estava funcionant un 319% més ràpid que Joomla!!!
 
Per tant, si teniu un servidor limitat i una perspectiva de creixement de visites important, heu de triar sempre Drupal… i si necessiteu programar o adaptar algun mòdul, el framework de Drupal és inigualable, tot i que, hi ha pocs temes i acostumen a ser lletjos. A més la comunitat catalana i castellana és molt limitada, pel que t’hauràs d’entendre amb anglès i consultar la documentació en anglès. Mala sort .)
Written by in: General |

No hi ha comentaris »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com

Aneu a la barra d'eines