jul.
17
2007

Lluita activa contra el correu no desitjat

S'ha acabat de quedar-nos de braços plegats! Comença la ofensiva!

Si enllaçeu la web augmentarem les probabilitats que algun spambot caigui en aquesta trampa.

http://www.gracianet.org/oriol/lluitaactiva

Written by in: Frikades |

7 Comments »

  • 20g32 escrigué:

    Ja t’he posat el link a la tafanera!

  • greips escrigué:

    home, que l’spam-assassin els pilla casi tots eh? 🙂

  • crazy escrigué:

    Fa temps que aquest tipus de lluita contra l’spam és absurd. Els spammers envien els correus amb remitents falsos, i el que es pitjor, de vegades amb remitents reals que res a tenen a veure. Ells xuclaran totes aquestes adreces i despres generaran spam, que es la seva feina. Si per cada visita es generen 50 adreces falses (pensem, ademes, que hi ha adreces falses, però amb dominis reals, que rebran l’intent d’entrega del correu fals), 50 adreces falses que s’intentaran enviar, consumint recursos de gent que no te la culpa, i com deia, arriscant-nos a que el pardillo de torn a qui han falsejat el correu (a mi mateix m’ha passat en algunes ocasions) rebi 50 missatges retornats sense que sapiga de que va la cosa.

  • Oriol escrigué:

    T’equivoques crazy al no entendre la finalitat… aquest tipus de lluita NO va destinar a reduïr les molèsties als usuaris, sinó a augmentar les molèsties dels spammers. No és el mateix.

    El seu negoci es basa en que al voltant d’un 0,001%-0,002% dels spams fan que algú cliki i piqui. Si augmentes el nombre de mails invàlids en les seves llistes empitjores aquest percentatge de resposta i redueixes els seus beneficis.

    Això no reduirà les molèsties als usuaris però molestarà una mica als spammers, que és la finalitat.

    A més, una altre cosa de la web que no has pillat és que el spambot no col·lecta només els 50 mails de la web, sinó que, en principi pot saturar la seva base de dades sencera perquè s’hi t’hi fixes té una sèrie d’enllaços també aleatoris que generes 50 mails més… per tant, el spambot recol·lecta els 50 mails, i segueix a la web els enllaços per recolectar més mails, cosa que fa que entri en algun dels enllaços aleatoris i reco lectiu 50 mails més… entrant en un bucle infinit i saturant la base de dades sencera de mails falsos.

    Actualment el problema dels spammers no és de recol·lecció de mails sinó de potència de màquina per poder enviar milers i milers de mails. Augmentar el nombre de mails falsos els obliga a necessitar més potència i més ordinadors i servidors per poder mantenir els seus beneficis, dificultant la seva feina i augmentant-ne els costos.

    O sigui, això no pretén reduir les molèsties dels usuaris sinó dificultar i encarir la feina dels spammers.

  • greips escrigué:

    amb això l’únic q fas és saturar encara més tota la xarxa. Perjudiques a tothom, amb lo que aconsegueixes perjudicar als spammers però també als administradors de sistemes, usuaris finals, etc.

    deixa als spammers tranquils (pq tb envien spam a través de zombies, ho saps oi? jijiji) i, sobretot, deixa que el spam-assassin treballi tranquilament que prou bé que ho fa 🙂

  • crazy escrigué:

    És lloable el teu intent, Oriol, però crec que tu si no has entés el que jo dic al meu comentari, probablement no m’he expressat prou bé.

    L’usuari final no s’ha de veure perjudicat per res amb aquest tipus de “lluita” (que si que podrien veure’s afectats per problemes de rendiment), però si els administradors de sistemes que veuran com les cues d’entrega dels seus servidors de correu s’omplen d’adreces falses que trigaran fins a 5 dies en ser descartades i això si pot arribar a provocar una saturació important.

    En quant a que els robots poden entrar en un bucle infinit gràcies als enllaços que generen 50 adreces més, dir-te que el tema del control de recursivitat ja fa temps que qualsevol persona que es curri un “crawler” per la web l’ha de tenir en compte o serà considerat un pringat 😉

    I en quant a que un spammer tingui 50 o 50 milions d’adreces falses a les seves bases de dades per a ells no es cap problema, perque el cost que te per a ells enviar 50 spams o 50 milions es bastant ridicul.

  • crazy escrigué:

    I perdona el “re-comentari” a aquestes alçades, que no havia estat al lloro de si responies 😉

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com

Aneu a la barra d'eines