set.
23
2008

Drupal 7

Com molts sabreu Drupal és un dels gestors de continguts més coneguts, jo estava força content amb les possibilitats de Drupal però mai havia sentit una expectació tan gran com la que hi ha amb la versió 7 de Drupal.

Actualment es troba en una fase super-activa de desenvolupament i les millores que va incorporant són esperançadores, una darrera l'altre, moltes de les crítiques i punts febles estan caïent.

Últimament m'he enganxat a seguir el desenvolupament del Drupal 7, mai havia mirat tant de codi tant a fons!

M'agradaria comentar quatre de les coses que més estan centrant l'atenció i que estan generat grans dossis d'emocions, exitació i espectació.

Database Layer: The Next Generation

El primer és la nova capa per fer consultes a la Base de dades, com que Drupal abandona PHP4 pot utilitzar funcionalitats natives de PHP5 com és el que s'anomena PDO. Quin és el gol d'aquesta nova forma d'accedir a la base de dades? Doncs que ara serà molt fàcil i de forma nativa en PHP utilitzar molts tipus diferents de Bases de Dades per fer funcionar el teu Drupal: MySQL, PostgreSQL, ORACLE, SQL Lite… etc. Aquesta millora ha generat varis fils però el més important va ser aquest, sobretot per l'esperat "commit" del comentari 331: http://drupal.org/node/225450

Simpletest

Una altre incorporació al nucli de Drupal i que està enamorant a tots els desenvolupadors és el SimpleTest. A un programador el que menys li agrada fer es provar, i cada cop que programa algun mòdul o fa quelcom amb el codi de Drupal és un rotllo provar una i una altre vegada que tot funciona… amb simpletest t'ho estalvies. S'han programat ja centenars i centenars de funcionalitats i tasques de Drupal. Tu l'únic que has de fer és llençar tots els test i ell solet de comprova les funcionalitats de Drupal (pot publicar notícies?, pot registrar usuaris?, el captcha dels comentaris va bé?… etc.). Ell sol prova totes aquelles coses que se suposa que fa el gestor de continguts i si has trencat alguna cosa t'avisa. Podeu seguir una mica el tema al seu grup: http://groups.drupal.org/node/10099

WYSIWYG

Fins ara Drupal era dels pocs getsors de continguts que es resistia a incorporar un editor WYSIWYG al nucli. Ho havia deixat tot a la banda dels móduls i les contribucions de la comunitat… els mòduls més famosos eren el del TyniMCE i el del FCKEditor, per fi sembla que finalment en tindrà un al nucli i aquest fil va en aquest sentit, en oferir, per fi, una forma fàcil i senzilla perquè les àrees de text pugin incoporar l'editor que faci falta, quan faci falta i facilment!!! M'encata la sol·lució adoptada! Això no incorpora cap editor encara però possa les bases perquè la cosa comenci a funcionar bé! http://drupal.org/node/125315

hook_file

Molta gent sempre ha pensat que Drupal no manejava prou bé els fitxers, que tot plegat era massa complicat i que la seva API tenia un buit en aquest sentit. Aquesta és la gran esperança en aquest aspecte, un nou hook per manegar els fitxers!: http://drupal.org/node/142995

Written by in: Frikades |

4 Comments »

  • Quim escrigué:

    Perdona i el 6? Vull dir que la gent també havia posat expectació amb el 6 i ara ja esta desenvolupant el 7 😛

  • Oriol escrigué:

    El 6 és estable i funciona. El funcionament de Drupal és que SEMRPE hi ha dues versions en manteniment i una en desenvolupament.

    Actualment tenim Drupal 5 i Drupal 6 en manteniment i Drupal 7 en desenvolupament.

    La versió 6 ha suposat millores, sobretot alhora de fer webs multilingües però no és un salt espectacular com es pretén fer amb la versió 7.

    A+a+ que per fer una petita web Drupal 6.4 esta bé però per fer un lloc gran amb un us extensió dels seus mòduls encara noe stà preparat, hi han hagut problemes per portar a la versió 6 mòduls importantíssim com Views i CCK, així que per fer webs professionals que tirin de forma extensa dels mòduls crec que encara caldrà esperar a que anem pel Drupal 6.5 i CCK, Views, Calendar & company surtin de les versions beta i Release Candidate.

  • Quim escrigué:

    Molt interessant això que dius, gràcies!!!

  • page escrigué:

    The relation between two countries is not cordial but that air of antagonism has never stopped or forced any business from withdrawing any of their business initiatives.
    At the moment, it is assumed that Google are working on creating the
    ‘full’ version of this to launch sometime in the near future.
    Sony Ericsson Satio operated on Symbian OS series 60 with 5th edition,
    is a camera focused phone and it also supplies same size touchscreen display but the screen resolution is 640 x 360
    Pixels here and also has accelerometer sensor for auto-rotate but here you will not find
    QWERTY keyboard.

    My spouse and I stumbled over here coming from a different
    web page and thought I might check things out. I like what I see so i am just following
    you. Look forward to looking into your web page for a second time.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com

Aneu a la barra d'eines